Virgil și Mirabela, cei doi buzoieni care au fost răniți în atacul terorist de la Nisa

Cei doi români, soţ şi soţie, răniţi, noaptea trecută, în atacul de la Nisa, de pe Promenade des Anglais, sunt din Buzău. Virgil (38 de ani) şi Mirabela (30 de ani), din oraşul Pătârlagele, se află de aproximativ doi ani în Nisa. Cuplul era la spectacolul de artificii împreună cu încă două rude. Cuplul de români era la spectacolul de artificii împreună cu două rude.

După atacul terorist de noaptea trecută, cei doi buzoieni au fost spitalizaţi la un centru medical aflat la circa 7 kilometri distanţă de Nisa. Identitatea tinerilor nu a fost dată publicităţii de Ministerul Afacerilor Externe, dar familiile au fost deja anunţate în legătură cu starea lor.

romanii 1

Iniţial, după atac, cei doi s-au pierdut unul de celălalt. Ei s-au regăsit, în această dimineaţă, într-un salon al spitalului în care se află internaţi. Regăsirea a fost emoţionantă: el într-un scaun cu rotile, având fractură de membru inferior, ea aflată sub efectul sedativelor, răspunzându-i doar prin mişcări ale ochilor care confirmau că îl aude şi înţelege ce spune.

O familie de români care i-a vizitat la spital şi care a vrut să îşi păstreze anonimatul au declarat că cei doi buzoieni sunt în afara oricărui pericol. Noul bilanț al victimelor atentatului de noaptea trecută de la Nisa este de 84 de morţi, dintre care 10 copii, şi peste 100 de răniţi dintre care 18 sunt în stare gravă.

Un buzoian stabilit la Nisa și aflat printre supraviețuitorii atacului a postat pe Facebook un anunt în care povesteste trauma trăită și cât de aproape a fost de moarte.

“Acest camion s-a aflat la 20 de metri in fata mea, nevazandu-l deoarece vorbeam la telefon privind in astfalt si neauzind prea bine din cauza concertului. Datorita multimii aflate inaintea mea am scapat cu viata, deoarece s-a produs acel zgomot de impact si asa am ridicat privirea. Ne-am busit unii de altii pentru a ne feri din calea camionului dupa care am ramas socat..,, copii, tineri, varstnici…..CARNAGIU! Dumnezeu sa-i odihneasca”, a postat pe reteaua de socializare un buzoian stabilit în Franța.

Fii Reporter