joi, 30 noiembrie, 2023

Doi bătrâni, din Vernești, își caută de două luni fiica dispărută inexplicabil de acasă

Doi bătrâni, din Vernești, își caută de două luni fiica dispărută inexplicabil de acasă

Facebook
Twitter
Email
O familie din comuna buzoiană Vernești trăiește o dramă ce pare că nu se mai termină. Au trecut aproape două luni de când fiica lor a plecat de acasă, făsă să dea vreo explicație apropiaților ei, iar de atunci nici măcar poliția nu dă de urmele dispărutei. Părinții se tem că fata a intrat în anturajul unor infractori și că a fost forțată să întrerupă legătura cu cei de acasă. 

Georgiana Elena Zamfir, în vârstă de 26 de ani, a dispărut pe 18 iunie 2016 de la domiciliul său din satul Cândești, comuna Vernești, unde locuiește cu părinții. În urma sesizării pe care tatăl fetei a făcut-o la poliție, a fost pusă în urmărire la nivel național pe 19 iunie, a doua zi. Acesta le-a spus polițiștilor că fata sa nu avea motive să părăsească gospodăria, întrucât anterior nu au existat conflicte între copil și părinții săi sau constrângeri din partea acestora din urmă.
 
Prima măsură a oamenilor legii a fost să o pună pe fată în urmărire națională, semnalmentele și fotografia ei fiind chiar de a doua zi după dispariție la dispoziția echipajelor din toate colțurile țării. Georgiana Elena Zamfir are înălțimea de 1.65-1.68 m., este corpolentă, având aproximativ 75 de kilograme, are fața alungită, ochii căprui și părul negru lung, ținut pe spate.
 
Peste patru zile se împlinesc două luni de când soții Zamfir, oameni de 70 de ani, nu mai știu de soarta Georgianei, poliția anunțând în mai multe rânduri familia că nu a reușit să dea de dispărută. Cu eșec s-au soldat și căutările declanșate în urma unor indicii oferite de tatăl Georgianei. Acesta o suspectează pe concubina unui vecin, de etnie romă, aciuată nu de mult timp în Cândești, că ar fi sursa nenorocirii.
 
Omul se teme că fata lui a ajuns în străinătate, în vreun cerc de infractori, unde este ținută cu forța. ”Această femeie, Viorica, i-a băgat în cap fetei mele că ar fi bine să plece de acasă, că trebuie să aibă viața ei, nu să stea cu părinții, și a făcut-o să meargă cu ea la București. Acolo cine știe ce a pus-o să facă, poate că a picat pe mâna unor nenorociți care au trimis-o în străinătate”, ne-a declarat Stanciu Zamfir, tatăl Georgianei.
 
Georgiana a terminat opt clase și, cât era acasă, lucra cu ziua prin vecini, la diverse munci gospodărești. Părinții spun că nu ducea lipsă de bani și că nu părea că ar avea vreo nemulțumire înainte de dispariție.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.