joi, 29 februarie, 2024

Doi bărbați din Buzău s-au ales cu dosar penal după ce au capturat un mistreț și l-au tranșat

Doi bărbați din Buzău s-au ales cu dosar penal după ce au capturat un mistreț și l-au tranșat

Facebook
Twitter
Email

Polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase au efectuat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Criminalistic şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale- IPJ Buzău, două percheziţii domiciliare pe raza localităţii Tisău, la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de braconaj.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că la data de 4 februarie 2018, un bărbat în vârstă de 45 de ani, ar fi braconat un exemplar de porc mistreţ prin utilizarea unor laţuri confecţionate artizanal. Ulterior acesta ar fi comercializat o parte din carnea rezultată către un alt bărbat în vârstă de 44 de ani, din aceeaşi localitate.

În urma percheziţiilor efectuate a fost identificată şi ridicată în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 38 kilograme de carne, precum şi mai multe bunuri susceptibile a fi fost folosite de cel în cauză la comiterea infracţiunii.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj, conform Legii nr. 407/2006 a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic şi continuă cercetările.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.