duminică, 14 iulie, 2024

Diplomați din Uniunea Europeană, invitați de ambasadorul Germaniei să viziteze municipiul Buzău

Diplomați din Uniunea Europeană, invitați de ambasadorul Germaniei să viziteze municipiul Buzău

Facebook
Twitter
Email

Un eveniment de excepție va avea loc la Buzău, la sfârșitul săptămânii viitoare. Municipiul reședință de județ va fi vizitat de toți ambasadorii țărilor din Uniunea Europeană.

Inițiativa aparține ambasadorului Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, cel care, până acum, a vizitat Buzăul de mai multe ori.

În noiembrie 2018, ambasadorul Germaniei Cord Meier-Klodt a fost prezent la resfinţirea Domului german din Cimitirul Eroilor.

Diplomatul a ţinut să le mulţumească buzoienilor că au avut grijă de mormintele şi monumentele inamicilor de atunci. „Un gest generos pe care îl apreciem foarte mult”, declara Cord Meier-Klodt în 2018.

Autoritățile buzoiene fac deja pregătiri pentru ca vizita la Buzău a diplomaților europeni, de vinerea viitoare, să se desfășoare în cele mai bune condiții, atât în ceea ce privește securitatea participanților, cât și în contextul pandemiei de COVID-19.

Primarul Constantin Toma a declarat că nu are permisiunea să anunțe tot programul activităților de săptămâna viitoare, din motive ce țin de securitate.

El a dezvăluit, însă, că în cadrul reuniunii de la Buzău va fi vizitată o societate comercială din domeniul reciclării, printre cele mai mari din Europa.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.