sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Din ce este fabricat filtrul Aquator și cum reușește să purifice orice sursă de apă dulce

Din ce este fabricat filtrul Aquator și cum reușește să purifice orice sursă de apă dulce

Facebook
Twitter
Email

Start-up-ul Aquator Transilvania din Cluj a investit 200.000 euro în producția de filtre de apă, la nici doi ani de la preluarea celebrului brand Aquator, produs mai bine de 30 de ani la Buzău. Noile filtre elimină suspensiile solide, clorul liber, dar și o serie lungă de bacterii, chisturi rezistente la clor, ierbicide și pesticide, apa nefiltrată fiind transformată într-o apă extrem de pură, ca cea de la izvor.

Unul dintre investitori, Claudiu Aldea, a hotărât să investească o sumă considerabilă în start-up-ul Aquator Transilvania, dupa ce a baut un pahar cu apa.

„Îmi amintesc cu plăcere de sfârșitul lunii octombrie 2022, când bunul meu prieten Sergiu Maja mi-a oferit un pahar de apă iar după ce l-am băut m-a rugat să identific prin mai multe încercări producătorul acelei ape, bineînteles, făra că inițial să îmi spună că este apă filtrată prin filtrul produs de el și partenerul lui, Gheorghe Nasca, și că provine de la bateria chiuvetei. Așadar am avut nevoie de mai puțin de 5 minute să realizez că ceea ce fac ei este de-a dreptul fascinant. Am coborât în hala de producție și în 30 de minute am fost convins că trebuie să investesc cei 200.000 euro pregătiți pentru achiziționarea unui teren pe care eu și soția mea urma să construim o casă. Partea mai dificilă a fost cea în care i-am explicat soției această oportunitate unică, dar și faptul că o să mai locuim în chirie o periodă bună de timp. În cele din urmă a înțeles și ea și am pornit alături de cei doi la drum”, spune Claudiu Aldea, unul dintre cei trei antreprenori asociați în start-up-ul clujean.

Claudiu Aldea: „Apa a fost mereu importantă în viața mea”

„Cred că apa este la fel de importantă pentru mine cum este și pentru cei opt miliarde de oameni de pe această planetă. Einstein spunea așa: «coincidența este modul lui Dumnezeu de a rămâne anonim», iar o astfel de coincidență o reprezintă faptul că pământul este acoperit în proporție de 71% apă iar corpul uman conține aproximativ 71% apă. Asta găsesc eu cel puțin interesant, dacă nu chiar fascinant și da, apa este cel mai important element din univers, drept urmare este cel mai important element și pentru noi, oamenii și absolut necesar vieții. Apa este viață!”, este de parere Claudiu Aldea.

Filtrul Aquator, mai performant în noua versiune, cu 40% fata de brandul consacrat

Investitiile masive in procesul tehnologic au condus la rezultate exceptionale, noua linie de productie ajungand la cele mai inalte standarde din lume. Ca urmare, fata de cele aproximativ 300 grame de amestec folosit in trecut, tehnologia inglobează in prezent 560 grame de carbune activ, argint si alte materiale intr-o singura rezerva filtranta. De aici a rezultat un produs exceptional care face ca apa de la bateria chiuvetei sa fie ca cea de izvor.

Tehnologia inovativa face ca filtrul Aquator să elimine potentialele riscuri la care consumatorii se expun zilnic, in materie de consum casnic de apa.
“Din nefericire, doar 62% din populatia Romaniei este conectata la apa potabila, acesta fiind cel mai mic procent din UE. Mergand mai departe, sunt extrem de putini oameni care consuma apa direct de la robinet pentru aportul zilnic de hidratare. Acest lucru se datoreaza faptului ca apa din retea are, in cele mai multe cazuri, miros de clor si gust de rugina, praf si alte sedimente, astfel ca cei mai multi oameni prefera sa cumpere apa la pet. Consecinta acestei realitati face ca industria apei imbuteliate din Romania sa depaseasca fabuloasa suma de 1 miliard de euro anual.” mai spune Claudiu Aldea.

 

Filtrele Aquator reduc cu minim 99,7 % suspensile solide mai mari de 0.5 microni (firul de par de om are intre 50 si 70 microni), clorul liber, dar si o serie lunga de bacterii, chisturi rezistente la clor, ierbicide si pesticide, transformand astfel apa de la robinet intr-o apa superioara atat ca si gust si miros dar si ca puritate.

 

Blocul de carbune activ filtreaza mecanic si elimina gusturile si mirosurile neplacute iar argintul sterilizeaza apa, rezultatul fiind atat de convingator incat a facut ca filtrele Aquator sa ajunga sa fie folosite de peste 20.000 de familii de pe intreg teritoriul Romaniei dar si din afara ei.
Pe termen lung Aquator Transilvania din Cluj are o directie clara, bine stabilita prin care vrea sa ajunga in cat mai multe case de pe teritoriul Romaniei dar si dincolo de granite, acest produs fiind unic si foarte accesibil.

 

“Economia financiara dintr-o gospodarie generata de filtrarea apei cu filtrele Aquator si implicit renuntarea la achizitonarea de pet-uri din supermarket, este considerabila, aducand totodata si un confort suplimentar. Purtam discutii cu peste 30 de furnizori mari de pe intreg teritoriul Romaniei dar si cu jucatori importanti de pe piata de bricolaj iar in urmatorii 3 ani o sa investim constant in procesele tehnologice, atat prin aport de capital cat si prin reinvestirea profitului in proportie de peste 95%. Am convingerea ca asa cum pana acum n-a existat nici un utilizator nemultumit, acesta nu va exista nici de acum inainte”, a mai precizat Claudiu Aldea, unul din investitori.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton