joi, 22 februarie, 2024

Detectiv de nevoie. Un buzoian își caută singur mașina care i-a fost furată ziua-n amiaza mare

Detectiv de nevoie. Un buzoian își caută singur mașina care i-a fost furată ziua-n amiaza mare

Facebook
Twitter
Email

Un buzoian face demersuri pe cont propriu, de peste două săptămâni, să își găsească mașina, un Fiat 500 din 2020, care i-a fost furată la miezul zilei în timp ce se afla la pescuit. Poliția spune că efectuează și ea cercetări, însă fără niciun rezultat până acum.

Păgubitul se numește Doru Niță, un buzoian împătimit de pescuit. Pe 16 iunie, acesta a postat pe Facebook un mesaj în care povestește ce a pățit. Aflăm că întâmplarea a avut loc într-o zi de joi, între orele 11.00 și 12.00.

Mașina fusese lăsată de proprietar aproape de albia râului Buzău, pe raza comunei în care Doru Niță își are domiciliul.

„Mi-a fost furată mașina, un Fiat 500 X, cu număr de înmatriculare BZ 10 YVB, parcată pe malul râului Buzău, în localitatea de domiciliu, comuna Unguriu, județul Buzău”, a scris Doru Niță.

„Am fost la pescuit într-un loc în care mai fusesem de multe ori. Prundul gârlei era gol la ora aia, între 11 și 12, la miezul zilei. Pentru că aveam pantaloni scurți, fără buzunare, am zis să las cheile pe banca din dreapta, ca să nu cumva să le pierd. M-am îndepărtat doar vreo 800 de metri. Am stat doar o oră iar când m-am întors am zis că pic jos”, ne-a declarat Doru Niță.

Proprietarul mașinii a anunțat imediat postul de poliție din zonă și, în paralel, a început propriile demersuri, căutând înregistrări ale camerelor de supraveghere de pe traseul pe care l-ar fi ales hoțul.

La o săptămână după dispariția autoturismului, proprietarul a revenit cu un mesaj pe Facebook, prin care anunța că mașina fusese văzută circulând spre Brașov.

„Am prins-o pe o cameră, la Măgura, la restaurant. Avea geamul jos și vorbea la telefon. Se vedea șoferul dar nu suficient de bine cât să-l recunoști. Ar fi o variantă ca poliția să ceară apelurile recepționate din acea zonă, la acea oră, și să restrângă cercul de suspecți”, ne-a declarat păgubitul.

Buzoianul așteaptă cu sufletul la gură un telefon de la polițiștii care se ocupă de caz. Doru Niță este optimist și spune că, până la urmă, mașina sa în valoare de 13.000 de euro o să fie găsită, abandonată în vreo parcare din vestul țării, ori reperată la vreun filtru. Polițiștii buzoieni ne-au declarat că au deja un cerc de suspecți, iar cercetările continuă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.