sâmbătă, 20 iulie, 2024

Descoperă savoarea mării și a Italiei. 3 rețete de paste cu ton pentru momente perfecte

Descoperă savoarea mării și a Italiei. 3 rețete de paste cu ton pentru momente perfecte

Facebook
Twitter
Email

Paste aburinde, ton porționat și brânză italienească rasă deasupra și topită de căldura degajată. O sticlă de vin care să acompanieze o porție din care te înfrupți alături de partener. Cum sună pentru tine? Este un preparat pe care-l poți pregăti ușor și într-un timp scurt, și pe care îl poți servi alături de partener, la prânz sau cină. 

        Dacă ne gândim la rețetele rapide, gustoase și sănătoase, pastele cu ton se numără printre cele mai bune alegeri. Tonul, o sursă bogată de proteine și acizi grași omega-3, îți va oferi o experiență culinară memorabilă. 

        Și pentru a te inspira în bucătărie, îți venim în sprijin cu trei rețete de paste cu ton, pe care le poți pregăti atât de ușor încât vei dori să le repeți atunci când simți nevoia să te delectezi cu preparate savuroase. 

         Rețeta 1: Paste penne cu ton și avocado

Ingrediente:

  • 200 g paste (penne) care au în compoziție doar grâu dur și apă, fiind o alternativă mai sănătoasă decât alte variante
  • 1 conservă de ton în ulei de măsline
  • 1 avocado copt
  • 1/2 ceapă roșie, tocată fin
  • 1/4 cană de coriandru proaspăt, tocat
  • Sucul de la o lămâie
  • Sare și piper, după gust

       Cum prepari: Gătește pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și le lași să se răcească.

        Într-un bol mare, combină tonul scurs de uleiul de măsline, avocado bine zdrobit și ceapa roșie tocată fin. Amestecă ușor pentru a obține o compoziție omogenă. Adaugă sucul de lămâie, coriandrul proaspăt tocat și condimentează cu sare și piper după gustul tău.

        Adaugă pastele gătite și amestecă bine pentru a le ‘’îmbrăca’’ cu aroma delicioasă a tonului și cremozitatea avocado-ului.

Rețeta 2: Paste spaghetti cu ton, roșii Cherry și Capere

Ingrediente:

  • 200 g paste spaghetti
  • 1 conservă de ton în ulei de măsline
  • 200 g roșii cherry, tăiate în jumătate
  • 2 linguri de capere
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 3 linguri de ulei de măsline extra-virgin
  • Frunze de busuioc proaspăt, pentru decor

         Cum prepari: Gătește spaghetti conform instrucțiunilor de pe ambalaj și scurge-le bine. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și adaugă usturoiul mărunțit. Sotează până când usturoiul devine ușor auriu. Adaugă tonul scurs de ulei și sotează timp de 2-3 minute, amestecând în continuu. Adaugă roșiile cherry și caperele, și sotează timp de încă 2 minute până când roșiile se înmoaie ușor. 

      Ulterior, pune și pastele gătite și amestecă bine pentru a le îmbrăca în aceste arome pline de prospețime. Decorează cu frunze de busuioc proaspăt.

Rețeta 3: Paste fusilli cu ton, spanac și parmezan

Ingrediente:

  • 200 g paste fusilli integrale
  • 1 conservă de ton în ulei de măsline
  • 100 g spanac proaspăt
  • 50 g parmezan ras
  • 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
  • Sare și piper, după gust

        Cum prepari: Respectă instrucțiunile de pe ambalaj la fierberea pastelor. Scurge bine după fierbere și lasă-le deoparte

          Într-o tigaie mare, încălzește puțin uleiul de măsline și adaugă tonul scurs de ulei în prealabil. Sotează timp de 2-3 minute, amestecând în continuu. Adaugă spanacul proaspăt și sotează până când se înmoaie ușor. Peste amestec adaugă pastele gătite și amestecă bine pentru ca fiecare pastă să fie cuprinsă de aromele delicate ale tonului și savoarea spanacului.

  • Presară parmezanul ras deasupra și servește pastele fierbinți.

         Aceste trei rețete de paste cu ton îți vor aduce o explozie de arome și texturi în farfurie. În plus, aceste preparate sunt bogate în nutrienți esențiali, făcându-le o alegere sănătoasă pentru orice masă. 

       Așadar, bucură-te de savoarea mării cu aceste rețete deosebite!

Sursă foto: freepik/lifeforstock

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.