joi, 29 februarie, 2024

Descinderi la un grup infracțional format din patroni evazioniști. Printre ei, afaceristul George Colescu, dezvoltatorul Unirii Residence

Descinderi la un grup infracțional format din patroni evazioniști. Printre ei, afaceristul George Colescu, dezvoltatorul Unirii Residence

Facebook
Twitter
Email

Poliţiştii de la investigarea criminalității economice din Buzău efectuează în această dimineață 12 percheziţii, la persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.800.000 de lei, prin evaziune fiscală. Grupul infracțional este format din patru administratori ai unor firme de construcții și imobiliare. Printre ei este și afaceristul Florin George Colescu, dezvoltatorul Unirii Residence.

mascati1La data de 30 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, efectuează 12 percheziţii, în județul Buzău, dintre care 4 domiciliare și 8 la sediile sociale ale unor societăţi cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor şi imobiliarelor.

Activitățile se desfășoară în cadrul unor dosare penale pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane, implicate în săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, înşelăciune, delapidare şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012- 2015, persoanele în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, nu ar fi evidențiat în actele contabile veniturile realizate și ar fi înregistrat operațiuni comerciale nereale, sustrăgându-se de la plata impozitelor datorate bugetului consolidat al statului, creând un prejudiciu de peste 750.000 de lei.

De asemenea, în perioada 2013- 2014, cei în cauză ar fi indus în eroare mai multe persoane care intenționau să achiziționeze imobile, ar fi transferat sume de bani între societăți și nu ar fi declarat organelor fiscale veniturile obținute, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit şi a T.V.A., datorate bugetului consolidat al statului, însușindu-și astfel 231.000 de lei.

Totodată, cei în cauză sunt bănuiți că și-ar fi însușit, din capitalul societăților comerciale, 854.380 de lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal, sau în interesul societăților administrate de aceştia.

Persoanele în cauză o să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

În gruparea formată din patru patroni de firme se află și controversatul afacerist Florin George Colescu, cel care prin firma sa a vândut apartamente în Soarelui Residence și mai nou în blocul Unirii Residence, de lângă Biblioteca Județeană.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.