Descinderi la liceul din Lopătari, după ce poliția a reperat mesaje de cooptare în jocul Balena Albastră

Echipe de jandarmi și polițiști au descins, miercuri dimineață, la Liceul Tehnologic din Lopătari, după ce au depistat schimburi de mesaje între doi elevi, prin care unul dintre ei îl coopta pe celălalt în teribilul joc Balena Albastră. Surse din rândul elevilor spun că îndemnul era de a-și trasa cu lama pe braț conturul balenei.

Potrivit conducerii Liceului Tehnologic din Lopătari, jandarmii și polițiștii au descins în timpul orei pentru a-l ridica pe elevul din clasa a opta iar pe celălalt, care învață în aceeași instituție din localitate, dar în primul an de liceu, l-au ridicat de acasă.

Cei doi au fost aduși la sediul IPJ pentru audieri. Totodată, le-au fost confiscate telefoanele mobile și calculatoarele, de pe care urmează să fie extrase toate mesajele și conversațiile purtate în jurul acestui subiect.

Inspectoratul Școlar și conducerea liceului au demarat propriile anchete, pentru a stabili cum a intrat primul dintre elevi în acest joc.

”La nivel liceului chiar s-au făcut recomandări privind acest joc iar mulți dintre copii nici nu auziseră de așa ceva. Am fost și noi susprinși când ne-am trezit cu poliția în timpul orelor, mai ales după ce am aflat că este vorba despre doi copii cu rezultate bune. Au fost ridicați ieri pentru audieri iar astăzi au revenit la ore. Avem și noi propria anchetă și vom vedea ce s-a întâmplat. Bine că nu s-a ajuns departe în această poveste. Cei doi vor beneficia de consiliere psihologică”, ne-a declarat Florinel Albu, directorul Liceului Tehnologic Lopătari.

Jocul Balena Albastră este promovat pe rețelele de socializare de comunități care venerează și încurajează sinuciderea.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI