luni, 11 decembrie, 2023

Descinderi în județul Buzău la traficanți de cannabis. 15 persoane au fost aduse la audieri

Descinderi în județul Buzău la traficanți de cannabis. 15 persoane au fost aduse la audieri

Facebook
Twitter
Email

Polițiști și procurori din Buzău au efectuat 18 percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic și deținere de droguri de risc. Vizată a fost o rețea de 15 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, care ar fi vândut în Buzău droguri de risc, cumpărate de la dealeri din Bucureşti.

În perioada februarie – iulie 2020, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- B. T. Buzău, au documentat activitatea infracţională a unui grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc, ce ar fi acționat în județul Buzău.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada menţionată, 15 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, s-ar fi aprovizionat cu cannabis, de la dealeri din Bucureşti. Ulterior, bănuiții le-ar fi comercializat către diverse persoane din Buzău.

În fapt, s-a reținut că în municipiul Buzău și în comunele Cernătești, Săpoca, Beceni și Mânzălești, 15 persoane ar fi procurat drogurile de risc și ar fi transportat, depozitat, manipulat, ambalat și revândut substanțe interzise. În urma percheziției, au fost ridicate droguri (cannabis), 4.450 de lei și medii de stocare.

Totodată, 15 persoane au fost aduse la audieri, urmând ca, în continuare să fie dispuse măsurile legale ce se impun. Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Activitățile se desfășoară cu sprijinul structurilor de criminalitate organizată din județele Prahova, Galați și Dâmbovița, precum și al polițiștilor din Buzău, Pătârlagele și al Secției de Poliție Rurală Beceni.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.