joi, 18 aprilie, 2024

Descinderi în București, Buzău și alte cinci județe, într-un dosar de evaziune în domeniul construcțiilor

Descinderi în București, Buzău și alte cinci județe, într-un dosar de evaziune în domeniul construcțiilor

Facebook
Twitter
Email

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează în această dimineață 18 percheziții domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa, Vâlcea, Buzău, Braşov şi Brăila. Totodată ei au 8 mandate de aducere, într-un dosar privind evaziunea fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor şi comerţului cu materiale de construcţii.

Potrivit anchetatorilor, există presupunerea rezonabilă că persoanele bănuite de aceste infracțiuni ar fi creat mai multe firme fantomă, care au furnizat facturi fictive, în vederea înregistrării în contabilitate, pentru sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.

Prejudiciul creat statului se ridică la 5.000.000 de lei iar suma totală spălată este de aproximativ 13.000.000 de lei. Persoanele vizate vor fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.