joi, 29 februarie, 2024

Descinderi ale polițiștilor buzoieni la o mică fabrică ilegală de țigări. Opt persoane sunt vizate de anchetă

Descinderi ale polițiștilor buzoieni la o mică fabrică ilegală de țigări. Opt persoane sunt vizate de anchetă

Facebook
Twitter
Email

Un număr de 11 percheziții sunt în derulare, în mai multe județe, la persoane bănuite că ar fi desfășurat activități directe de producere de țigarete și comercializarea tutunului și produselor din tutun, cu încălcarea normelor prevăzute de Codul Fiscal.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, efectuează 11 percheziții domiciliare în județele Brașov, Dolj, Călărași, Prahova și Buzău, într-un dosar privind producerea, deținerea și comercializarea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.

Perchezițiile se desfășoară în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău. Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada noiembrie 2020 – martie 2021, opt persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 51 de ani, din județele menționate, ar fi desfășurat activități directe de producere de țigarete și comercializarea tutunului și produselor din tutun, cu încălcarea normelor prevăzute de Codul Fiscal.

Persoanele bănuite vor fi conduse la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău. La activitate participă polițiști din cadrul tuturor inspectoratelor de poliție județene pe a căror rază de competență sunt în derulare perchezițiile. Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.