duminică, 21 aprilie, 2024

Deputatul şpăgar Gheorghe Coman, trimis în arest preventiv de Înalta Curte

Deputatul şpăgar Gheorghe Coman, trimis în arest preventiv de Înalta Curte

Facebook
Twitter
Email

Deputatul Gheorghe Coman, acuzat de luare de mită îşi va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv. Aşa au hotărât în această seară judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În urmă cu 10 zile colegii din Camera Deputaţilor au dat undă verde solicitării procurorilor DNA care vroiau să-l aresteze.

În primă fază Instanţa Supremă a respins pe 27 decembrie cererea DNA de arestare preventivă a lui Gheorghe Coman, dispunând ca deputatul să fie cercetat în libertate, în dosarul în care este acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât atunci doar măsura interdicţiei de a părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile în cazul lui Gheorghe Coman.

Decizia nu a fost însă definitivă, fiind contestată de DNA la Completul de cinci judecători al Instanţei Supreme. Magistraţii s-au pronunţat astăzi favorabil şi au admis recursul procurorilor, stabilind ca deputatul Gheorghe Coman să îşi petreacă următoarele 30 de zile în arest preventiv .

Gheorghe Coman este urmărit penal pentru fapte de corupţie, fiind acuzat că ar fi cerut 3.100 de lei pentru a-l menţine în funcţie pe şeful DSV Buzău.

Deşi preşedintele Camerei Deputaţilor i-a sugerat conservatorului să demisioneze, acesta a declarat că nu va face asta pentru că e nevinovat. Coman a intrat în Parlamentul României pe listele PP-DD, dar s-a înscris apoi în Partidul Conservator.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton