miercuri, 22 mai, 2024

Deputatul Sorin Lazăr, la Conferința Președinților din Parlamentul European

Deputatul Sorin Lazăr, la Conferința Președinților din Parlamentul European

Facebook
Twitter
Email

În data de 21 noiembrie 2018 deputatul PSD Sorin Lazăr a participat la Conferința Președinților din Parlamentul European, condusă de Antonio Tajani, Președintele Parlamentului European.

Cu ocazia acestui eveniment a avut loc și o întrevedere cu Președinții Comisiilor parlamentare din Camera Deputaților și Senat, în cadrul căreia discuțiile s-au axat asupra politicii de coeziune și asupra rolului pe care Europa îl are ca și actor global.

1543969450240_2

Tangențial s-a dezbătut cadrul financiar multianual, viitorul UE post-Brexit, politica de securitate și apărare comună.
Orice discuție cu referire la reforma Politicii de Coeziune la nivelul UE trebuie să pornească de la cinci ipoteze și cinci mari obiective, după cum urmează:
Ipoteze:
Reforma politicii de coeziune nu trebuie sa afecteze fondurile structurale și de coeziune acordate statelor UE în cadrul în următorul Cadru Financiar Multianual.
Propunerea pentru implementarea unui buget al Zonei Euro în cadrul bugetului UE nu trebuie să prevadă diminuarea sumelor alocate țărilor UE și care nu sunt membre ale Zonei Euro.
Regulile și procedurile de absorbție a fondurilor structurale și de coeziune trebuie flexibilizate.
Tratatul de Guvernanță Economică și Fiscală la nivel European trebuie să fie însoțit de un Plan Juncker special pentru țările de coeziune (mai sărace) din UE, pentru a se asigura o marjă corectă de investiții.
Trebuie consolidat un plan de asistență pentru țările UE care vor să adere la Zona Euro.
Obiective :
O politică de coeziune consistentă trebuie să:
Asigure stimularea creșterii economice potențiale.
Asigure marjă ridicată de investiții în țările în dezvoltare din UE
Asigure reducerea sărăciei și a excluziunii sociale
Ajute la creșterea competitivității economice
Ajute la îmbunătățirea convergenței instituționale
Dezbaterile purtate au arătat că Parlamentul European se opune oricărei reduceri a bugetelor aferente politicii de coeziune (în special a Fondului de Coeziune) și politicii Agricole comune (Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală), propuse de către Comisia Europeană.
În acest context, România ar urma să beneficieze, comparativ cu 2014 – 2020, de sume mai mari pentru politica de coeziune (+ 5-6 mld euro) și de menținerea sumelor pentru politica agricolă, rezultând un total de aproximativ 46 – 47 mld euro.
n calitate de cetățean român, îi mulțumesc domnului președinte Antonio Tajani pentru că în ciuda unor opinii contrare, susține, în contextul Brexit pentru cadrul financiar multianual 2021-2027, continuarea politicii de coeziune fără diminuarea bugetelor aferente, în vederea reducerii continue a decalajelor de dezvoltare economică dintre țarile UE, lucru care ar fi evident în avantajul țării noastre.
Vor urma negocieri grele, dar sperăm că ele vor avea un rezultat fericit pentru România!”, menționează domnul deputat Sorin Lazăr pe contul personal de facebook.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură