Deputatul Emanuel Ungureanu, criticat de colegii de partid după o intervenție în C.L.M. Buzău: „Poziția exprimată contravine valorilor și principiilor USR PLUS”

Consiliul Local Municipal a aprobat, miercuri, proiectul ce permite organizarea referendumului de unire a Buzăului cu comuna Ţinteşti.

Proiectul a fost votat de 17 consilieri, 5 s-au abţinut, iar unul dintre ei a votat împotrivă.

Un sprijin neaşteptat a venit din partea deputatului USR PLUS Emanuel Ungureanu, care a fost prezent la şedinţa Consiliului Local, în calitate de invitat.

Parlamentarul a afirmat că va susţine prin toate mijloacele referendumul pentru că este vorba despre interesul comunităţii.

Poźiția deputatului Emanuel Ungureanu, nu este însă susținută și de filiala locală a partidului pe care îl reprezintă în Parlamentul României.

„Filiala USR PLUS Buzău se delimitează de declarațiile făcute astăzi de domnul deputat Emanuel Ungureanu, în cadrul ședinței de consiliu local Buzău, în care a fost supus la vot referendumul având ca obiectiv unirea comunei Țintești cu municipiul Buzău.

Domnul Emanuel Ungureanu a fost invitat în mai multe rânduri la consultări în cadrul filialei USR PLUS Buzău, consultări care au avut ca temă poziționarea partidului în privința referendumului.

Din păcate, domnul deputat nu a dat curs invitațiilor și nici nu a transmis o poziție pro sau contra referendumului. De asemenea nu a transmis informații sau argumente către filiala municipală sau județeană USR PLUS.

Poziția exprimată de dumnealui astăzi este una personală, care contravine valorilor și principiilor USR PLUS asumate inclusiv în programul de guvernare și în campania electorală din decembrie 2020.

USR PLUS Buzău susține proiectele viabile care includ o strategie, un buget și un calendar de implementare asumate, însă acestea nu se regăsesc în proiectul administrației PSD și nici nu ne-au fost comunicate aceste informații cu toate că au fost solicitate prin reprezentanții noștri în consiliu.

Prin urmare nu cunoaștem informațiile care au stat la baza deciziei domnului Ungureanu, având în vedere că acestea nu se regăsesc în proiectul comunicat public de domnul Toma și nici nu au fost prezentate de domnul Ungureanu în cadrul filialei USR PLUS Buzău.

Susținem și ne dorim investiții majore de dezvoltare a municipiului Buzău (un spital municipal, o nouă zonă industrială, locuințe sociale pentru tineri, centru de cercetare și inovare), dar ne dorim ca acestea să fie realizabile și fezabile, nu doar promisiuni electorale folosite în interes personal.

USR PLUS Buzău a obținut rezultate prin munca în echipă, prin transparență și comunicare. Domnul Ungureanu ne demonstrează astăzi, prin anunțul dumnealui, că va face “campanie din casă în casă”, fără a ține cont de opiniile colegilor de partid și ale alegătorilor din Municipiul Buzău, că preferă proiectele și interesele personale. Îi sugerăm însă ca, în timpul acestei campanii din “casă în casă”, să afle și problemele reale ale buzoienilor având în vedere că astăzi nu există un birou parlamentar al dumnealui în municipiul Buzău.” se pecizează într-un comunicat de presă remis de Biroul Județean al USR PLUS Buzău.

Fii Reporter