sâmbătă, 15 iunie, 2024

Deputatul buzoian Andi Cristea se alătură luptei împotriva dezinformării

Deputatul buzoian Andi Cristea se alătură luptei împotriva dezinformării

Facebook
Twitter
Email

Deputatul Andi Cristea a participat săptămâna trecută la un eveniment important organizat de Funky Citizens în colaborare cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, cu tema „Top 10 narațiuni false rusești și cum să abordăm dezinformarea legată de război”.

În calitate de raportor european cu privire la tehnologia Metaverse la Consiliul Europei, buzoianul a prezentat modul în care informația este folosită pentru a crea realități alternative.

„Am avut onoarea de a participa la masa rotundă organizată de Funky Citizens, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, intitulată „Top 10 narațiuni false rusești și cum să abordăm dezinformarea legată de război”.

Era digitală, în ciuda promisiunii sale inițiale de a facilita un flux liber de informații ancorat în adevăr, a generat numeroase ocazii de dezinformare și manipulare. Astfel, indivizii pot dezvolta convingeri pe baza unor dovezi insuficiente sau chiar false, într-un context în care oricine poate revendica adevărul.

Funky Citizens joacă un rol esențial, fiind partenerul oficial Meta în programul de verificare a faptelor terților, inițiind proiectul Factual.ro încă din 2014 și publicând Raportul de propagandă anti-occidentală cu sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO.

La eveniment, am rulat o prezentare despre modul în care informația este folosită pentru a crea realități alternative, construite social și mediate computațional, aspecte pe care le am în atenție în calitate de raportor european cu privire la tehnologia Metaverse la Consiliul Europei”, a scris Andi Cristea pe pagina sa de Facebook.

Evenimentul a promovat educația și alfabetizarea media ca modalitate de a combate dezinformarea și manipularea, mai ales în contextul războiului din Ucraina.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.