sâmbătă, 15 iunie, 2024

Deputatul Andi Cristea, desemnat să gestioneze dosarul Metaverse. Decizia, luată prin vot de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

Deputatul Andi Cristea, desemnat să gestioneze dosarul Metaverse. Decizia, luată prin vot de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

Facebook
Twitter
Email

Deputatul Andi Cristea a fost desemnat să gestioneze la nivel european, din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, dosarul Metaverse.

Decizia a fost luată, prin vot, joi, 26 ianuarie, în cadrul Comisiei pentru cultură, știință, educație și media a APCE, reunite la Strasbourg în cadrul primei sesiuni plenare din 2023. Candidatul român a  obținut cele mai multe voturi în competiția cu alți doi candidați din Elveția și Danemarca.

În calitate de raportor al Adunării, deputatul Cristea urmează să examineze aspectele relevante cu privire la Metaverse, rolul pe care Consiliul Europei ar trebui să îl aibă în revizuirea sistemelor și standardelor existente.

În urma adoptării unei rezoluții pe această temă, Consiliul Europei poate propune recomandări statelor membre cu privire la modul în care democrația, drepturile omului și statul de drept pot fi protejate și promovate cu referire la această nouă tehnologie revoluționară.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.