Deputat Sebastian Radu: Cel mai bun lucru pe care îl poate face un parlamentar este să aibă contact permanent cu oamenii din toate păturile sociale

Parlamentarii își reiau la începutul lunii februarie activitatea în cadrul Palatului Parlamentului după câteva săptămâni petrecute preponderent în teritoriu, în circumscripțiile în care au fost aleși.

Este un nou an, o nouă sesiune ordinară cu noi provocări. Printre cei care se vor întoarce în băncile plenului Camerei Deputaților se află și Sebastian Radu, ales în Circumscripția electorală nr. 10, Buzău. Acesta este membru al Comisiei pentru sănătate și familie și secretar al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și face parte din mai multe grupuri parlamentare de prietenie cu alte state. Începutul unei noi etape din parcursul profesional a constituit pentru Sebastian Radu un moment în care și-a făcut planuri și și-a stabilit anumite ținte.

„La începutul mandatului mi-am propus să acționez în beneficiul tuturor cetățenilor, fără niciun fel de discriminare. Recunosc, am o parțialitate pentru buzoieni, pentru locul pe care îl numesc acasă dar, întotdeauna când iau decizia de a susține o inițiativă, unul dintre criteriile pe care le am este cel al îmbunătățirii condițiilor de viață pentru cât mai mulți români.”

Un an de mandat și începutul unei noi sesiuni ordinare în Parlament constituie un moment propice pentru o evaluare a planurilor făcute în momentul depunerii jurământului și o perioadă la fel de propice pentru actualizarea țintelor.

„În cadrul celor două sesiuni anterioare am încercat să învăț cât mai bine mecanismele de funcționare ale Parlamentului. Din punctul meu de vedere nimeni nu se naște învățat, iar câștigarea unor alegeri și depunerea jurământului nu te fac automat expert în tehnică legislativă. Am studiat foarte mult modul în care se pot aplica în legislație ideile de îmbunătățire a unor domenii care afectează cetățenii: sănătatea, mediul de afaceri, relația autorităților cu aceștia, infrastructura.”

Deputatul consideră că cel mai important lucru pe care l-a făcut până acum în exercitarea mandatului a fost faptul că s-a întâlnit cu foarte mulți cetățeni.

„Cred că cel mai bun lucru pe care îl poate face un parlamentar este să aibă contact permanent cu oamenii din toate păturile sociale, din toate domeniile de activitate, din toate categoriile de vârstă. Din discuțiile cu aceștia pot lua naștere cele mai bune inițiative legislative sau de amendare a legilor deja în vigoare. Cei care se confruntă zi de zi cu o lacună legislativă sunt cei mai în măsură să aducă în atenția aleșilor care sunt nevoile stringente ale societății, iar noi avem obligația să îi ascultăm. Personal, nu o consider doar o obligație ci și un mod de a-mi face o imagine cât mai clară asupra unei situații și încerc să coroborez ceea ce mi se aduce la cunoștintă în timpul audiențelor acordate la cabinet sau în diverse situații cu informații din cât mai multe surse iar apoi caut experți în domeniu pentru a găsi cu aceștia cele mai bune soluții în elaborarea cadrului legal pentru a rezolva o problemă a cetățenilor. Un bun exemplu în sensul acesta grupul de lucru pe care l-am înființat pentru simplificarea procedurii de înmatriculare a unui vehicul. De la sesizarea primită din partea unui cetățean am analizat situația în mai multe zone din țară, am făcut analize asupra sistemelor din alte țări, iar apoi am chemat experți pentru a ne consulta în privința variantelor de simplificare a acestei proceduri. Îmi propun ca în următorii ani ai mandatului să continui proiectele pe care le-am început și să vin cu multe alte soluții de îmbunătățire a cadrului legislativ românesc care trebuie adaptat permanent pentru a reflecta o societate aflată în continuă evoluție și transformare. Și, cel mai important, voi păstra contactul cu oamenii pentru a rămâne în permanență informat despre aceste transformări.”

Deschiderea sesiunii ordinare a Camerei Deputaților a fost convocată joi, 1 februarie, ora 12:00.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI