duminică, 25 februarie, 2024

Degeaba a fost vaccinată cu schema completă! O femeie infectată cu noul coronavirus a murit la spitalul din Buzău

Degeaba a fost vaccinată cu schema completă! O femeie infectată cu noul coronavirus a murit la spitalul din Buzău

Facebook
Twitter
Email

O femeie de 51 de ani din Bucureşti, vaccinată anti-COVID cu schema completă, a murit în Spitalul Judeţean Buzău, unde fusese internată pe un loc la Terapie Intensivă.

Surse medicale au precizat că femeia de 51 de ani, din Bucureşti, avea hipertensiune arterială şi obezitate şi fusese infectată cu SARS-CoV-2. Iniţial, fusese internată la un spital din Capitală, însă a fost transferată la Buzău, pe un loc la Terapie Intensivă.

Când a ajuns la unitatea medicală din Buzău, femeia era deja în stare gravă, iar medicii nu au mai putut să o salveze. Aceasta era vaccinată anti-Covid complet.

La Spitalul Judeţean Buzău, vineri, nu mai este niciun loc la Terapie Intensivă, toate cele opt paturi destinate pacienţilor COVID în stare critică fiind ocupate. La Râmnicu Sărat, din cele cinci paturi la ATI mai sunt libere trei.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău, s-au înregistrat 16 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Pacienții, cu vârste cuprinse între 1 an și 83 de ani sunt din municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, Pietroasele, Vernești, Cochirleanca, Țintești și Podgoria. O singură persoană este vaccinată.

Trei dintre cei 16 pacienți sunt copii de 1, 13 și respectiv 15 ani. În ultimele 24 de ore au fost testați 333 de buzoieni.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.