Decizie radicală a primarului Constantin Toma: va transforma clădirea Bazarului în dependință a Primăriei

Una dintre cele mai importante clădiri istorice ale Buzăului, cea care găzduiește Bazarul, va deveni de anul viitor sediu pentru birouri ale Primăriei dar și gazdă pentru diverse evenimente culturale. Soarta actualilor comercianți care activează în prezent în clădirea din capătul străzii Cuza Vodă va fi decisă în perioada imediat următoare.

De anul viitor, clădirea Bazarului va fi reproiectată astfel încât aici să fie amenajate birouri ale Primăriei. Decizia vine după ce Constantin Toma a constatat că spațiul din Palatul Comunal este insuficient iar lucrul cu cetățeanul nu se poate desfășura așa cum ar fi normal.

„Începând de anul viitor vreau să intrăm în reproiectarea și refacerea clădirii Bazarului și ceea ce se face acum cu cetățeanul buzoian să fie mutat acolo iar aici să se desfășoare activitățile strategice și o parte să devină chiar muzeu. O să încercăm să unim cele două Primării și să facem ceva cu acest centru vechi. Să facem locuințe sociale ca să reușim să îi mutăm de aici pe oamenii ăștia pentru că unii au fost puși aici și nu plătesc nimic de ani de zile”, a declarat primarul Constantin Toma.

bazarÎn ceea ce privește comercianții care își desfășoară activitatea în prezent în clădirea Bazarului Constantin Toma a declarat că va încerca să le găsească alte locuri dat fiind că oricum nu prea mai au „cine știe ce vânzare și mulți dintre ei s-au rărit”.

Imobilul a fost construit în 1890, ca hală de carne şi peşte, după proiectul arhitectului Doru Boianovici.

 

Fii Reporter