vineri, 23 februarie, 2024

De ce a fost amendată firma angajată să repare podul de la Mărăcineni

De ce a fost amendată firma angajată să repare podul de la Mărăcineni

Facebook
Twitter
Email

Gropile din asfalt în care își rup mașinile șoferii care tranzitează podul de la Mărăcineni, județul Buzău, au umplut cu amenzi firma din Pitești care răspunde de reabilitarea obiectivului. Freyrom S.A. este societatea care a câştigat licitaţia organizată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru reabilitarea peste râul Buzău.

Firma argeșeană a fost amendată de Poliţia Rutieră, în urma sesizărilor formulate de şoferii care au tranzitat podul şi care s-au plâns că și-au avariat vehiculele din cauza gropilor din asfalt.

„Am primit sesizări din partea şoferilor, care spuneau că găurile apărute pe pod le-au avariat automobilele şi am dirijat în zonă un echipaj de poliţie. Noi în această dimineaţă am şi aplicat o sancţiune firmei constructoare pentru neluarea măsurilor pentru aducerea la starea de viabilitate a părţii carosabile. Amenda a fost în valoare de 30 de milioane de lei vechi. Obligaţia firmei era de a aduce la starea iniţială partea carosabilă”, a precizat comisarul şef Silviu Dinu, şeful Poliţiei Rutiere Buzău, citat de sansanews.ro.

Și Instituția Prefectului județului Buzău i-a solicitat firmei care şi-a asumat ralizarea lucrărilor de refacere a podului să plombeze găurile din asfalt. Lucrările de reabilitare a Podului Mărăcineni vor începe în luna martie, dacă permit condiţiile meteo.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.