duminică, 25 februarie, 2024

Dascălii buzoieni au ocolit centrele de vaccinare anti-coronavirus și în vacanță

Dascălii buzoieni au ocolit centrele de vaccinare anti-coronavirus și în vacanță

Facebook
Twitter
Email

Chiar dacă elevii reîncep miercuri cursurile, puțini profesori din județul Buzău au profitat de vacanța prelungită pentru a se imuniza cu serul anti-COVID.

Până acum, doar 54 la sută dintre angajații din școlile buzoiene, aici incluzând profesorii, personalul nedidactic și cel auxiliar, s-au vaccinat, procentul fiind destul de mic și nu cu mult mai mare decât cel de dinaintea vacanței.

Asta înseamnă că mulți dintre angajații din școli s-au vaccinat în a doua etapă a campaniei și puțini au fost cei care și-au dorit să se imunizeze în ultima perioadă.

Vestea nu este deloc bună având în vedere că, de pe data de 5 mai vor începe cursurile în bănci la clasele terminale, la fel stând lucrurile și în ceea ce privește activităţile din cadrul ”Şcoala după şcoală”.

Deși vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne voluntară, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat recent că profesorii care nu se imunizează ar putea fi obligați să predea doar în sistem online, din cauza presiunii părinților asupra acestui aspect.

Vaccinări și la medicii de familie, începând de marți

Buzoienii vor putea fi imunizați și în cabinetele medicilor de familie. Jumătate dintre medicii de familie din județul Buzău au acceptat să intre în acest program și să își vaccineze pacienții împotriva coronavirusului.

Este vorba despre medici din orașe, dar mulți și din mediul rural. Astfel, de astăzi, persoanele aflate pe listele medicilor de familie se vor putea prezenta în cabinete pentru a fi imunizate cu serul Moderna sau cu Johnson&Johnson.

Odată demarată această etapă, autoritățile de sănătate publică din județ speră ca numărul persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului să crească semnificativ. De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la Buzău, s-au vaccinat anti-COVID19 peste 87.000 de persoane.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.