vineri, 29 septembrie, 2023

Daea, după verificările din Glodeanu-Sărat: Tomatele cultivate de fermieri respectă normele tehnologice

Daea, după verificările din Glodeanu-Sărat: Tomatele cultivate de fermieri respectă normele tehnologice

Facebook
Twitter
Email

Tomatele cultivate de fermieri respectă normele tehnologice, a afirmat ministrul Agriculturii, Petre Daea, în urma verificărilor desfăşurate de către Corpul de control în bazinul legumicol Glodeanu-Sărat.

Corpul de control al Ministerului Agriculturii a desfăşurat verificări în bazinul legumicol Glodeanu-Sărat, după ce o anchetă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău a scos la iveală faptul că mai multe persoane au folosit substanţe chimice interzise pentru a forţa coacerea legumelor din sere şi solarii, informează Agerpres.

Potrivit autorităţilor din domeniu, au fost prelevate probe din loturile de tomate în vederea depistării prin analize specifice a nivelului reziduurilor de pesticide în scopul garantării siguranţei alimentare a consumatorului.

Legumicultorii respectă normele legale

După desfăşurarea controalelor, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a precizat că legumicultorii din zona respectivă respectă normele legale în ceea ce priveşte cultivarea tomatelor, iar cazurile relatate în ultima perioadă cu privire la persoane care ar fi vândut şi folosit substanţe interzise pentru coacerea forţată a roşiilor sunt izolate.

„Este vorba despre o verificare tehnică, ce să asigure pe de o parte că produsele care vin pe piaţă sunt curate şi evident cei care încalcă normele tehnologice, folosind substanţe nepermise, sunt monitorizaţi şi luat măsuri ca să nu mai primească subvenţii. Din fericire, sunt cazuri sporadice, iar controlul ne arată că fermierii respectă tehnologiile şi că pot să beneficieze de drepturile care li se cuvin. Au fost cazuri izolate care nu reflectă activitatea din acest domeniu. Caz izolat şi rămân izolate şi le izolăm din toate punctele de vedere şi asigurăm consumatorii români că produsele sunt sănătoase”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Conducerea MADR atrage atenţia că verificările nu se vor opri doar la Buzău, ci vor continua în toată țara.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.