vineri, 29 martie, 2024

Cuțitarul din autobuz, cercetat în libertate. A fost plasat sub control judiciar

Cuțitarul din autobuz, cercetat în libertate. A fost plasat sub control judiciar

Facebook
Twitter
Email

Tânărul care a amenințat cu un cuțit mai multe angajate ale societății de transport local din Buzău este cercetat în libertate. Acesta a fost plasat de procuror sub control judiciar, după ce poliţiştii l-au reţinut 24 de ore pentru port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În scandal au fost implicați doi bărbați. Unul dintre ei a fost lăsat să plece acasă, considerându-se că a fost doar martor al incidentelor.

Potrivit IPJ Buzău, vineri, în jurul orei 19.30, un echipaj de poliţie al Biroului Rutier a fost sesizat în mod direct de către angajaţi ai unei societăţi de transport în comun, cu privire la faptul că, în urmă cu puţin timp, un bărbat ar fi ameninţat controlorul la solicitarea de a prezenta biletul de călătorie.

La scurt timp, echipajul de poliţie l-a identificat şi depistat pe principalul bănuit, stabilind că este vorba de un buzoian de 32 de ani.

Bărbatul a fost condus la Poliţie, iar cercetările au fost preluate de echipa operativă formată din poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că în actul de ameninţare bărbatul ar fi folosit şi un obiect ascuţit de tip briceag.

Astfel, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore pe agresor pentru port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, amenin­ţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ulterior, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de buzoian şi continuarea cercetărilor sub măsura preventivă a controlului judiciar pentr 60 de zile.

Iniţial, individul a ameninţat cu briceagul şi o şeferiţă a societăţii locale de transport în comun care i-ar fi cerut să poarte masca în autobuz.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.