joi, 18 aprilie, 2024

Curtea de Apel Ploiești ține partea Liceului de Arte Buzău în procesul cu părinții unui elev exmatriculat

Curtea de Apel Ploiești ține partea Liceului de Arte Buzău în procesul cu părinții unui elev exmatriculat

Facebook
Twitter
Email

Liceul de Arte „Margareta Sterian” a câștigat recursul la sentința Tribunalului Buzău, prin care un elev exmatriculat în 2015 pentru indisciplină era trimis înapoi, în băncile aceleiași școli. Curtea de Apel Ploiești a hotărât ca fiind justificată decizia de exmatriculare a lui Dan Ungureanu Junior, elev de clasa a XI-a la acea dată, fără drept de înscriere la Liceul de Artă.

„Curtea reține că sancțiunea exmatriculării intimatului fără drept de înscriere la liceul pârât nu a fost stabilită în mod arbitrar, ci a ținut seama de sancțiunile anterioare aplicate intimatului, fiind proporțională cu gravitatea abaterilor repetate săvârșite de intimat, urmând altor sancțiuni mai ușoare aplicate acestuia”, se arată în decizia Curții de Apel Ploiești.
Mai mult, intimatul este obligat să plătească liceului 200 lei cheltuieli de judecată. Decizia Curții de Apel Ploiești este definitivă.

Printr-un comunicat de presă, conducerea liceului ”salută corectitudinea și obiectivitatea instanței de judecată, apreciază modul profesionist în care a fost analizat dosarul în cauză și recunoaște că, atât timp cât justiția își face datoria și procedurile au fost respectate, acest rezultat era previzibil”.

După prima victorie în instanţă, când Tribunalul Buzău a considerat că faptele de care este acuzat elevul nu sunt deosebit de grave pentru a justifica aplicarea sancţiunii exmatriculării fără drept de reînscriere la Liceul de Arte, Dan Ungureanu Junior anunța că nu se mai întoarce la liceul din Buzău.

„Problemele au început când fiul meu i-a scris într-un test profesoarei de istorie că nu s-a pregătit pentru lucrare, deoarece nu a înțeles lecția. Am fost chemată într-o ședință la care au participat mai mulți profesori, alături de directoarea Mioara Sîngeorzan. Au sărit precum șacalii asupra mea, am izbucnit în plâns și mi s-a sugerat ca ar fi bine să-l transfer. Nu am vrut să-l transfer deoarece este talentat și-i place ceea ce face. În paralel, el mergea și la cursurile de la Palatul Copiilor, iar din acest motiv a și fost exmatriculat”, a spus Simona Ungureanu, mama elevului exmatriculat.

Dan Ungureanu Junior a fost exmatriculat în 2015. „Elevul Dan Ungureanu a avut dese derapaje indisciplinare, care au afectat de multe ori activitatea clasei din care făcea parte. Avem plângeri de la colegii lui și nu cred că-l putem primi înapoi”, a declarat la scurt timp după exmatricularea elevului Mioara Sîngeorzan, directoarea liceului din Buzău.

Potrivit conducerii școlii, Dan Ungureanu a avut un grav derapaj disciplinar, atunci când la simularea de Bacalaureat din 2015 a desenat o svastică pe o ciornă, în semn de protest față de o profesoară.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.