Curtea de Apel Ploieşti a decis în favoarea polițiștilor locali! Noua organigramă a Primăriei rămâne doar pe hârtie

Curtea de Apel Ploieşti a judecat astăzi recursul formulat de Primăria Buzău la decizia prin care concedierea celor peste 300 de polițiști a fost suspendată. Instanța a respins, ca nefondat, recursul Primăriei Buzău la hotărârea Tribunalului Buzău care a suspendat aplicarea noii organigrame din Palatul Comunal. Decizia este definitivă.

Acţiunea poliţiştilor locali a avut câştig de cauză la Tribunalul Buzău, care a şi întârziat comunicarea deciziei, astfel că Primăria a fost în măsură să formuleze o contestaţie, la Curtea de Apel Ploieşti, abia în ultimele zile ale anului 2016.

Între timp, Primăria a trecut la un alt doilea plan în ceea ce priveşte reorganizarea Direcţiei de Poliţie Locală, transformând-o, tot prin hotărâre a Consiliului Local, în instituţie publică de interes local, cu personalitate juridică, cu un număr de angajaţi care respectă legile în vigoare, iar organigrama acestei noi instituţii a primit avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Tribunalul Buzău a respins ieri cererea poliţiştilor locali cu privire la suspendarea, până la judecarea pe fond a cauzei, a contractelor încheiate de Primărie cu firme specializate pentru asigurarea pazei unităţilor de învăţământ. Dosarul a fost deschis de poliţiştii locali după ce autorităţile buzoiene au anulat contractele de pază la şcoli, grădiniţe şi alte instituţii, contracte pe care, până la finele lunii noiembrie, anul trecut, le-au asigurat aceştia. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Ploieşti.

În timp ce primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, susţine că are legea de partea sa în încercarea de a disponibiliza peste 300 poliţişti locali, cei din urmă se consideră nedreptăţiţi. Motiv pentru care agenţii îl ameninţă pe edilul şef cu un dosar penal privind abuz în serviciu.

Fii Reporter