luni, 6 mai, 2024

Cuplu de octogenari, în pragul disperării, după ce au uitat unde și-au parcat autoturismul

Cuplu de octogenari, în pragul disperării, după ce au uitat unde și-au parcat autoturismul

Facebook
Twitter
Email

Au fost zile de coșmar pentru doi octogenari din Buzău, care au plecat în oraș cu mașina și s-au întors acasă pe jos, pentru că au uitat unde au parcat-o. Anunțul privind pierderea mașinii a fost făcut pe Facebook de o prietenă de familie.

Femeia a explicat că soții Popescu, ambii trecuți de 80 de ani, pur și simplu nu și-au mai amintit unde și-au lăsat mașina. Au reținut doar că se aflau la intersecția cu o stradă principală, în apropierea unei guri de canal cu un băț înfipt în ea.

”Din nefericire nu-și aduc aminte unde au lăsat-o. Sunt disperați că nu-și mai aduc aminte. Poate ați văzut-o undeva! Să nu uităm că și noi vom fi bătrâni”, a scris prietena soților Popescu. Aceasta a atașat la mesaj și o fotografie cu mașina pierdută, un Logan de culoare albastră.

După trei zile de frământări, bătrânii au primit o veste liniștitoare: un agent de poliție locală a identificat autoturismul parcat în zona Electrica, de pe Bulevardul Stadionului.

O întâmplare asemănătoare a avut loc în septembrie 2018, când un buzoian din orașul Pătârlagele şi-a pierdut maşina pe străzile din municipiul reşedinţă de judeţ, unde venise pentru rezolvarea unor probleme medicale.

Bărbatul venise de la peste 60 de kilometri distanţă, cu autoturismul propriu, la Policlinica Nicolae Titulescu. Pentru că era foarte aglomerat, a căutat loc de parcare la câteva sute de metri distanţă, în spatele blocurilor de pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

După ce şi-a terminat vizita medicală, a vrut să-şi ia maşina şi să plece către casă. Nu a mai nimerit în zona în care îşi lăsase maşina, iar după câteva zeci de minute de căutări, a cerut ajutorul Poliţiei Locale, convins fiind că i-a fost furată maşina.

Temerile sale s-au bazat şi pe faptul că geamul din dreapta se defectase pe drum şi îl scosese din portieră.

Pentru că nu a avut noroc în prima zi, bărbatul a mers acasă cu un alt mijloc de transport şi a revenit două zile la rând pentru a-şi căuta autoturismul. De atâta mers, pantofii au început să îl jeneze şi a fost nevoit să-i înlocuiască cu o pereche de papuci.

Două zile mai târziu, maşina buclucaşă a fost găsită pe o stradă din proximitatea locului indicat de proprietar. Semnalmentele autoturismului corespundeau cu cele indicate de catre propietar, iar din verificarile efectuate s-a dovedit că este cel cautat.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.