duminică, 14 iulie, 2024

Cunoscut medic ORL-ist din Buzău, reținut pentru luare de mită

Cunoscut medic ORL-ist din Buzău, reținut pentru luare de mită

Facebook
Twitter
Email

Un medic buzoian a fost prins, în cursul zilei de marți, în timp ce primea mită de la un pacient. Este vorba despre un flagrant care i-a fost organizat doctorului Viorel Romeo Chioașcă, de 67 de ani, medic primar ORL încadrat la Spitalul CFR din municipiul Buzău.

UPDATE Medicul ORL Viorel Chioașcă, reținut marți seară sub acuzația de luare de mită a fost dus, miercuri, în fața judecătorilor pentru stabilirea unei măsuri preventive. În jurul orei 11.30, medicul a fost scos din sediul Parchetului și dus la instanță.

Medicul Viorel Chioașcă a fost reținut după ce i-ar fi cerut suma de 1.500 de lei mamei unui adolescent de 16 ani, care avea nevoie urgentă de o operație chirurgicală de deviație de sept. Suma a fost găsită de oamenii legii asupra medicului.

Acțiunea a fost coordonată de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Buzău și a avut loc la unitate medicală de pe Bulevardul Republicii, care este subordonată Regionalei CFR Galați.

Medicul primar ORL Viorel Romeo Chioașcă a fost reținut marți seară, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți.

Doctorul Chioașcă avea vârsta pensionării, 67 de ani, însă a continuat să profeseze din cauza crizei de medici.

Detalii despre contextul în care s-a desfășurat prinderea în flagrant delict a medicului Viorel Chioașcă vor fi prezentate de procurorii buzoieni printr-un comunicat de presă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.