Cum vor fi cheltuiți banii Consiliului Județean Buzău pentru evenimentele de la final de an

Autoritățile județului au definitivat calendarul evenimentelor care vor fi organizate în luna decembrie, cu cei 400.000 de lei alocați în ședința CJ de joi. O parte din sumă va fi folosită pentru parada militară și masa tradițională de Ziua Națională.

Autoritățile vor sprijini Divizia 2 Infanterie ”Getica” cu 5.000 de litri de combustibil pentru vehiculele militare din paradă, pentru pregătirea a 3.000 de porții de fasole și pentru organizarea unui spectacol susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă în Parcul Crâng.

Din aceiași bani, Consiliul Județean Buzău va organiza în premieră la Muzeul Județean o serie de manifestări dedicate copiilor, sub genericul „Anul acesta Moș Crăciun vine la Muzeu”. Și Galeriile de Artă inaugurate în acest an vor găzdui ateliere de lucru ale meșterilor populari și ale reprezentanților Asociației 1 Iunie.

Totodată, cei mai talentați actori buzoieni vor susține, în cadrul evenimentului intitulat „Actorii buzoieni, acasă” spectacole pe scena amenajată la Muzeul Județean Buzău.

De asemenea, Consiliul Județean va acorda și în acest an o atenție deosebită copiilor și bătrânilor din centrele de ocrotire socială ale DGASPC care vor primi pachete de sărbători.

Și pentru că în luna decembrie se va da drumul la iluminatul specific de sărbători clădirea Consiliului Județean și cea a Muzeului vor beneficia în acest an de iluminat festiv.

Fii Reporter