duminică, 14 iulie, 2024

Cum să te faci remarcat pe piață dacă ai o afacere nouă? Iată 13 motive pentru care promovarea pe Tik Tok este ideală pentru noile businessuri

Cum să te faci remarcat pe piață dacă ai o afacere nouă? Iată 13 motive pentru care promovarea pe Tik Tok este ideală pentru noile businessuri

Facebook
Twitter
Email

Poză de SEO Galaxy pe Unsplash.com

Lansarea unei afaceri noi necesită mai mult decât un produs sau un serviciu de calitate. Concurența acerbă și publicul tot mai pretențios impun ca afacerea ta să fie vizibilă și atractivă pentru clienți. O strategie eficientă de promovare poate fi cheia succesului tău. Tik Tok, platforma de social media cu cea mai rapidă creștere, se dovedește a fi un canal ideal pentru noile businessuri. 

Acest articol îți va prezenta 13 motive convingătoare pentru care promovarea pe Tik Tok poate fi soluția perfectă pentru afacerea ta nouă

 1. Audiența tânără și diversificată

Tik Tok are o audiență globală de peste 1 miliard de utilizatori activi lunar, majoritatea fiind tineri între 16 și 24 de ani. Această demografie este crucială pentru noile afaceri, deoarece tinerii sunt adesea primii care adoptă noi trenduri și produse.

 1. Engagement ridicat

Comparativ cu alte platforme de social media, Tik Tok are un nivel de engagement mult mai mare. Utilizatorii petrec în medie 52 de minute pe zi pe platformă, oferindu-ți o oportunitate excelentă de a capta atenția publicului.

 1. Costuri reduse de publicitate

Campaniile publicitare pe Tik Tok sunt mai accesibile din punct de vedere financiar decât pe alte platforme. Acest aspect este esențial pentru noile afaceri care de obicei au bugete de marketing limitate.

 1. Format inovator de conținut

Tik Tok promovează conținutul video scurt și captivant, ceea ce îți permite să-ți prezinți produsul sau serviciul într-un mod creativ și dinamic. Această abordare este perfectă pentru a atrage atenția rapidă a utilizatorilor.

 1. Algoritmul puternic

Algoritmul Tik Tok este recunoscut pentru capacitatea sa de a propulsa conținutul viral, indiferent de numărul de urmăritori pe care îi ai. Acest lucru oferă șanse egale atât brandurilor mari, cât și celor mici, de a deveni virale.

 1. Trenduri și provocări

Participarea la trenduri și provocări populare pe Tik Tok poate ajuta la creșterea vizibilității afacerii tale. Acestea oferă un mod interactiv și amuzant de a te conecta cu audiența și de a-ți promova produsele.

 1. Influenceri accesibili

Colaborarea cu influenceri pe Tik Tok poate fi mai accesibilă decât pe alte platforme. Influencerii de pe Tik Tok sunt adesea deschiși la parteneriate cu branduri noi și au abilitatea de a genera rapid notorietate.

 1. Targetare precisă

Tik Tok oferă opțiuni avansate și extrem de precise de targetare a audienței, permițându-ți să ajungi exact la publicul tău țintă cu o eficiență remarcabilă. Aceste opțiuni de targetare când vine vorba de Tik Tok ads sunt esențiale pentru noile afaceri care doresc să-și maximizeze impactul campaniilor de marketing și să obțină un ROI cât mai mare. Pe Tik Tok, poți targeta utilizatorii pe baza unui spectru larg de criterii, inclusiv demografice, cum ar fi vârsta, genul, locația geografică și limba preferată. Aceasta înseamnă că poți crea campanii personalizate care să rezoneze puternic cu segmentele specifice ale populației pe care le vizezi.

Poză de SEO Galaxy pe Unsplash.com

În plus, Tik Tok permite targetarea utilizatorilor în funcție de interesele lor, care sunt deduse din comportamentul lor pe platformă. Aceasta include tipurile de videoclipuri pe care le vizionează, conținutul cu care interacționează și hashtagurile pe care le urmăresc. De exemplu, dacă afacerea ta vinde echipamente de fitness, poți targeta utilizatorii care arată un interes activ pentru antrenamente, nutriție sănătoasă sau lifestyle sportiv. Această capacitate de a ajunge la utilizatorii care sunt deja predispuși să fie interesați de produsele sau serviciile tale îți permite să creezi mesaje de marketing mai relevante și mai eficiente.

Mai mult decât atât, Tik Tok oferă instrumente analitice puternice care îți permit să monitorizezi performanța campaniilor tale în timp real. Aceste instrumente îți oferă date valoroase despre cum interacționează utilizatorii cu conținutul tău, permițându-ți să ajustezi și să optimizezi campaniile pentru a obține rezultate și mai bune. Cu ajutorul acestor date, poți înțelege mai bine ce funcționează și ce nu, adaptându-ți strategiile de marketing pentru a maximiza eficiența și a minimiza costurile.

 1. Interacțiune directă cu clienții

Funcțiile de comentarii și mesaje directe pe Tik Tok permit o interacțiune imediată cu clienții tăi. Acest aspect este crucial pentru a construi relații puternice și pentru a obține feedback rapid.

 1. Creșterea organică

Tik Tok este una dintre puținele platforme de social media care încă permite o creștere organică semnificativă, oferind noilor afaceri o șansă reală de a se dezvolta fără a depinde excesiv de bugete mari de publicitate. Această caracteristică distinctivă este crucială pentru start-up-uri și afaceri mici care nu au resursele necesare pentru campanii publicitare costisitoare. Pe Tik Tok, conținutul de calitate poate deveni rapid viral, atrăgând mii, dacă nu chiar milioane de vizualizări și urmăritori într-un timp foarte scurt. 

Algoritmul platformei este proiectat să favorizeze creativitatea și autenticitatea, ceea ce înseamnă că videoclipurile bine realizate și interesante au șanse mari să fie promovate și distribuite pe scară largă. Acest nivel de expunere organică poate duce la o creștere exponențială a brandului tău, oferindu-ți vizibilitate și recunoaștere fără costuri suplimentare majore. În esență, Tik Tok democratizează accesul la notorietate, permițând afacerilor mici să concureze de la egal la egal cu branduri mari, pur și simplu prin crearea de conținut captivant și relevant.

 1. Experimentare și inovare

Platforma încurajează creativitatea și experimentarea cu diferite tipuri de conținut. Poți testa diverse abordări și strategii pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru afacerea ta.

 1. Testimoniale și recenzii video

Recenziile și testimonialele video de la clienți reali pot avea un impact extraordinar asupra încrederii în brandul tău și asupra deciziei de cumpărare a potențialilor clienți. Aceste mărturii vizuale oferă o autenticitate și o credibilitate pe care recenziile scrise nu le pot egala. Atunci când un client mulțumit își exprimă satisfacția într-un videoclip, emoțiile și expresiile sale transmit un nivel de sinceritate care rezonează profund cu audiența. Oamenii sunt mai predispuși să creadă în poveștile și experiențele altor consumatori, deoarece acestea reflectă situații reale, fără a părea regizate sau artificiale.

Mai mult, testimonialele video sunt extrem de versatile și pot fi folosite pe diverse platforme de social media, pe site-ul web al afacerii tale sau chiar în campanii de email marketing. Acestea nu numai că sporesc încrederea în brand, dar și îmbunătățesc rata de conversie, deoarece vizitatorii care văd feedback pozitiv de la alți clienți sunt mai înclinați să finalizeze o achiziție. De asemenea, recenziile video pot ajuta la crearea unei comunități în jurul brandului tău, încurajând alți clienți să își împărtășească propriile experiențe.


Poză de Bram Naus pe Unsplash.com

 1. Integrare cu alte canale de marketing

Tik Tok poate fi integrat eficient cu alte canale de marketing digital, cum ar fi Instagram, Facebook și website-ul tău. Astfel, poți crea campanii de marketing omnichannel coerente și puternice, iar în acest sens te pot ajuta cei de la Limitless.ro – o agenție de digital marketing care oferă atât servicii de SEO, cât și de promovare plătită. 

Promovarea pe Tik Tok nu este doar o tendință trecătoare, ci o oportunitate reală pentru noile afaceri de a se remarca pe piață. Cu o audiență tânără și diversificată, un nivel ridicat de engagement, costuri reduse de publicitate și posibilitatea de a deveni viral, Tik Tok se dovedește a fi o platformă ideală pentru a-ți lansa și dezvolta afacerea. 

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.