luni, 4 martie, 2024

Cum să îți răsplătești angajații prin tichete culturale

Cum să îți răsplătești angajații prin tichete culturale

Facebook
Twitter
Email

Angajații sunt cea mai importantă resursă a unei companii, iar modul în care îi răsplătești pentru munca lor este esențial pentru a-i menține motivați, implicați și loiali. Dacă vrei să le oferi angajaților tăi un beneficiu extrasalarial care să le sporească satisfacția și să le susțină dezvoltarea personală și profesională, atunci tichetele culturale sunt o soluție ideală.

Tichetele culturale sunt bilete de valoare ce pot fi folosite pentru achiziționarea de bunuri și servicii culturale, cum ar fi: cărți, filme, albume muzicale, bilete la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, parcuri tematice și multe altele. Acestea pot fi oferite lunar, 210 lei per angajat, sau ocazional, 420 lei per eveniment, cum ar fi ziua de naștere, Crăciunul, Paștele sau alte sărbători legale. Poți apela la mai multe companii care oferă tichetele culturale, ca de exemplu cei de la Pluxee.ro.

Acordarea de tichete culturale are numeroase avantaje atât pentru angajatori, cât și pentru angajați. Iată câteva dintre ele:

  • Pentru angajatori, tichetele culturale reprezintă o modalitate eficientă de a stimula creativitatea, productivitatea și implicarea angajaților, susținând dezvoltarea lor personală și profesională. De asemenea, tichetele culturale contribuie la reducerea costurilor cauzate de fluctuația de personal, creând un climat de muncă mai plăcut și mai atractiv.
  • Pentru angajați, tichetele culturale reprezintă un beneficiu extrasalarial care le oferă libertatea de a alege produsele și serviciile culturale care le plac și care le îmbogățesc viața. De asemenea, tichetele culturale le permit să acceseze o rețea diversificată de comercianți parteneri, inclusiv cu plata online și să beneficieze de promoții și oferte speciale.
  • Pentru ambele părți, tichetele culturale aduc și facilități fiscale, fiind scutite de la plata taxelor sociale și fiind supuse doar impozitului de 10% pe venitul angajatului. De asemenea, tichetele culturale sunt deductibile în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Dacă vrei să îți răsplătești angajații prin tichete culturale, iată câteva idei despre cum poți face acest lucru:

  • Poți să le oferi angajaților tăi tichete culturale în fiecare lună, ca parte a pachetului salarial, astfel încât să se poată bucura de activități culturale în timpul liber. Poți să îi lași să își aleagă singuri suma pe care o doresc (în limita legală) sau să le stabilești tu o sumă fixă, în funcție de performanța lor.
  • Poți să le oferi angajaților tăi tichete culturale cu ocazia unor evenimente speciale, cum ar fi ziua de naștere, aniversarea angajării, promovarea sau finalizarea unui proiect important. Astfel, le vei arăta că îți pasă de ei și că îi apreciezi pentru efortul lor.
  • Poți să le oferi angajaților tăi tichete culturale ca premiu pentru participarea la concursuri, sondaje, feedback-uri sau alte inițiative interne. Astfel, le vei stimula implicarea și competitivitatea, dar și spiritul de echipă.
  • Poți să le oferi angajaților tăi tichete culturale ca parte a unui program de dezvoltare profesională, care să le permită să își îmbunătățească cunoștințele și abilitățile prin lectură, vizionare, ascultare sau participare la evenimente culturale relevante pentru domeniul lor de activitate.

Astfel, tichetele culturale sunt un beneficiu extrasalarial care îți permite să îți răsplătești angajații pentru munca lor și să le oferi oportunitatea de a se bucura de experiențe culturale variate și de a se dezvolta pe multiple planuri. În acest fel, vei avea o echipă mai fericită, mai loială și mai competitivă.

Sursă foto: pexels.com

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.