vineri, 23 februarie, 2024

Cum să îți amenajezi o grădină superbă – ce trucuri folosesc specialiștii în domeniu?

Cum să îți amenajezi o grădină superbă – ce trucuri folosesc specialiștii în domeniu?

Facebook
Twitter
Email

Deși toamna a venit, încă te mai poți bucura de zile calde în aer liber, mai ales dacă ești norocosul posesor al unei locuințe cu o grădină generoasă. Însă, pentru ca visul de a citi într-un balansoar cu perne pufoase și colorate, învelit într-o pătură caldă, să se transforme în realitate, ai nevoie de puțină muncă și o mică investiție în curtea casei tale. 

Ca totul să prindă contur, trebuie să ții cont de câteva lucruri, iar materialul următor va veni cu sfaturi utile pentru amenajarea unei grădini absolut fabuloase. 

Iată câteva idei și trucuri pentru a avea o grădină de vis!

  1. Lumina este o parte importantă a amenajării. Nimeni nu își dorește să stea în întuneric, mai ales că ziua nu mai este la fel de lungă ca în perioada sezonului cald. Pentru ca viitorul tău loc preferat să fie mereu luminat, poţi alege stâlpi led pentru grădina ta de la led-zone.ro, care vor înfrumuseța locul, dar vor fi și extrem de utili. Pentru a beneficia de și mai multă lumină, poți adăuga și câteva ghirlande luminoase sau chiar benzi led de exterior. Totul este permis atât timp cât respectă regulile bunului gust. De notat la capitolul lumină este folosirea celei albe, luminile colorate pot fi folosite, mai degrabă, în cazul unei petreceri.
  2. Dacă îți dorești o grădină superbă, ai nevoie de plante și flori, care să îți înfrumusețeze spațiul. Plantele cu flori pot fi opțiunea potrivită dacă îți place să te relaxezi înconjurat de culori și parfumuri îmbietoare, dar și cele ornamentale sunt o idee bună în ceea ce privește amenajarea grădinii, mai ales că unele dintre acestea rămân verzi chiar și în sezonul rece. Însă, cea mai viabilă opțiune pentru a avea o grădină de vis, este îmbinarea plantelor cu flori (Tips de la specialiști: de preferat să plantezi plante care înfloresc în fiecare anotimp, pentru a te bucura de colorit trei anotimpuri) cu cele ornamentale, cu multe frunze. Feriga, leandrul, tuia, tufănele, lalele, narcise, trandafiri (agățători, pentru a crea bolte superbe), orice consideri că îți face plăcere să ai în grădină, poți planta fără probleme.
  3. Mobilierul de grădină trebuie să fie ușor și confortabil. Pentru un spațiu generos, unde te poți bucura de o carte bună sau de o cafea aromată, ai nevoie de o măsuță, un fotoliu și un balansoar cu perne pufoase și colorate. 

Dacă ai reușit să îți construiești grădina visurilor tale ținând cont de sfaturile din acest articol, te bucuri acum de un spațiu confortabil și primitor. Ia cu tine o ciocolată caldă și o carte bună și te vei simți acasă! 

Sursa foto: Pexels.com

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.