joi, 29 februarie, 2024

Cum s-a încheiat prima încercare a deputatului Adrian Mocanu de a scăpa de sancțiunea pentru viteză excesivă

Cum s-a încheiat prima încercare a deputatului Adrian Mocanu de a scăpa de sancțiunea pentru viteză excesivă

Facebook
Twitter
Email

Magistrații Judecătoriei Buzău au respins, joi, ca neîntemeiată plângerea contravenţională formulată de deputatul PMP Adrian Mocanu, în contradictoriu cu IPJ Buzău. Pe 16 octombrie 2019, pe atunci deputat ALDE, parlamentarul s-a ales cu permisul suspendat după ce a fost prins circulând cu viteză excesivă, de două ori în aceeaşi zi. Decizia de astăzi a instanței nu este definitivă și poate fi contestată.

• Prima dată a circulat cu viteză peste limita legală într-o localitate din județul Ilfov, apoi în Buzău. Deputatul a primit dovezi de circulaţie pentru 15 zile, contravenţiile fiind înregistrate în aceeaşi zi.

Adrian Mocanu a fost oprit de poliţişti pe DN2 E85 pe raza localităţii Spătaru, unde conducea cu peste 100 kilometri la oră într-o zonă în care limita maximă de viteză este de 50 de km/h.

Agenții l-au oprit şi l-au informat că trebuie să plătească o amendă de 1.305 lei şi că i se va reţine permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

La verificările făcute de polițiștii de la Rutieră, s-a constatat că deputatului îi fusese reţinut permisul şi mai devreme, tot pentru viteză. El fusese sancţionat după ce a fost surprins conducând cu viteză peste limita admisă pe raza judeţului Ilfov.

Adrian Mocanu s-a ales cu permisul suspendat pentru o perioadă cumulată de 180 de zile şi trebuie să obligat la câte o amendă în valoare de 1.305 lei pentru fiecare contravenţie comisă.

Contactat telefonic, deputatul Mocanu a confirmat atunci informaţia conform căreia a fost sancţionat de două ori într-un interval scurt de timp. ”Nu am avut decât 101 kilometri pe oră şi voi contesta sancţiunile poliţiştilor”, declara Adrian Mocanu.

Câteva zile mai târziu, deputatul Adrian Mocanu şi-a recuperat permisul de conducere și a contestat în instanţă cele două sancţiuni contravenţionale prin care i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Parlamentarul a depus certificatele de grefă la Poliţie şi astfel i-a fost returnat documentul care îi dă drept de a conduce maşina până când instanţa se va pronunţa definitiv în cazul contestaţiilor. Decizia de joi a instanței nu este definitivă și poate fi contestată.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.