miercuri, 12 iunie, 2024

Cum îți afectează jocurile de noroc viața în general – Informații esențiale pe care ar trebui să le știi 

Cum îți afectează jocurile de noroc viața în general – Informații esențiale pe care ar trebui să le știi 

Facebook
Twitter
Email

Jocurile de noroc sunt, în prezent, parte integrantă din societatea noastră. A trecut de mult vremea când erau considerate un subiect tabu sau când nu erau accesibile. Acum, când se discută despre pariuri, că sunt online sau offline, acestea sunt parte dintr-un normal cât se poate de obișnuit, mai ales că mai toată lumea le încearcă sau le cunoaște, în mod direct sau indirect. 

 

Ne place tocmai acest lucru: că sunt ușoare, rapide, accesibile tuturor, de oriunde și oricând. Însă, aceste favoruri vin cu două tăișuri, că poți pierde rapid controlul și te poți trezi că nu prea știi ce ai făcut și că ți-ai stricat relațiile cu cei dragi, că ai falimentat sau că ai irosit energie și timp inutil. De asta ni se reamintește constant că trebuie să existe un echilibru echitabil între viața personală și dintre pasiunile care te consumă, până la a fi fără eșecuri, ci doar cu satisfacții.  

 

Așadar, reține că jocurile de noroc pot avea asupra ta un impact major dacă nu știi cum să gestionezi ce faci cu acestea. Și cumva, dacă nu ai încredere în deciziile tale, că nu ai control, viața ți se poate schimba fără că măcar să îți dai seama. Deci, fără să fie nevoie să fii expert la jocurile de poker, că ai doar puțină experiență la păcănele gratis egt sau că abia ce încerci ruletă, regula asta este perfect valabilă – păstrează controlul! Cum? Venim mai jos cu câteva sfaturi.

Ce sunt jocurile de noroc și ce impact au asupra vieții tale

 

Jocurile de noroc sunt o formă de distracție, una care datează din cele mai vechi timpuri și care acum a ajuns să fie printre cele mai dorite activități de mulți dintre cei care caută entertaiment cu costuri mici. Că este vorba despre jocuri de cărți, jocuri de loterie, jocuri de ruletă, cu zaruri sau sloturi, dar și despre pariuri sportive toate acestea au comună ideea de noroc și de a plasa pariuri pentru a vedea un deznodământ.

 

Cu potențial de a-ți schimba viața, acestea sunt un prilej de a experimenta fiorii anticipării, de a testa puțin de adrenalină, de a pune soarta la încercare și desigur, de a socializa, de a încerca ceva nou, de a te simți bine și, desigur, ocazia de a putea să te îmbogățești dacă ești suficient de norocos. Unde mai pui că acestea ajută și la dezvoltarea a diverse abilități pentru controlul, disciplina, atenția.

 

Este esențial să știi să îți menții concentrarea atunci când joci și să eviți să te lași purtat de fiorul succesului sau ce cel al al eșecului – dacă ai o mică scăpare, abia atunci pot interveni problemele, pentru ajungi să pierzi timp, bani, energie și să-ți ruinezi relațiile și conturile bancare. De asta este esențial să reții că jocurile de cazinou sunt concepute pentru a fi distractive și nu ar trebui luate prea în serios. Însă, nu trebuie nici să neglijezi ideea că jocurile de noroc online prezintă mai multe riscuri și consecințe, inclusiv dependență, pierderi financiare, fraudă și escrocherii, precum și lipsa de reglementare și supraveghere.

Cum să îți dai seama când acestea au devenit o problemă

 

Problemele legate de jocurile de noroc se pot întâmpla oricui, oricând, indiferent de educație, de cunoștințe, de experiență, de loc. Problemele apar atunci când jocurile de noroc trec de la o diversiune distractivă și inofensivă la o obsesie sănătoasă care aduce consecințe grave și care impactează cu greutate asupra individului și care se poate termina în dezastru.  

 

În principiu este vorba despre impulsul incontrolabil de a paria – printre semnele care ar trebui să te pună pe gânduri, amintim despre următoarele simptome:

 

 • ajungi să investești în jocurile de noroc mai mulți bani decât îți permiti, ba chiar te indatorezi și nu-ți pasă că poți avea probleme grave financiar
 • ai o atitudine irascibilă și te certi cu ușurință cu cei dragi, indiferent că este vorba despre probleme minore sau cu persoana în cauză este din familie, de la muncă sau prieten
 • ai mereu dorința de a juca, mai ales după ce ai înregistrat pierderi care te-au costat foarte mult și te simți că vei recupera totul
 • recurgi la orice tertipuri și fărădelegi uneori, doar pentru a mai putea juca încă o dată 
 • nu te mai odihnești suficient, nu mănânci și nu te hidratezi pentru că nu mai contează nimic altceva decât să te joci și să pariezi
 • îți neglijezi sarcinile de muncă și pe cele de-acasă, până la a ajunge să ai doar certuri 
 • îți pierzi cu ușurință interesul pentru orice alte activități
 • te adâncește în probleme de ordin mental și te simțit tot mai depresiv si anxios, ba chiar ai probleme de letargie, de concentrare, dureri de cap
 • minți despre obiceiurile tale legate de pariuri și ai un comportament cât mai secretos
 • chiar și când înregistrezi câștiguri, nimic nu te mulțumește și mereu tinzi către premii mari care cu greu pot fi obținute și îți setezi așteptări nerealiste
 • iei în considerare și ideea de a-ți face rău, ca să te pedepsești atunci când ai greșit

 

Ce poți face pentru a scăpa de această dependență

 

Primul lucru pe care îl poți face înainte de a trata problema este să eviți să se ajungă la orice, așa că cel mai înțelept ar fi să insiști pe prevenție. Așadar, începe să joci conștient că există riscul instalării unei dependențe și stabilește limite clare, fară să deviezi de la acestea. Așadar, setează încă de la început un anumit buget pe care să-l joci, impune o anumită perioadă de joc per sesiune și trasează conștient intențiile de joc.

 

Așa cum joci la început, așa vei continua și totul stă în puterea ta de control. Apoi, dacă totuși ai nevoie de ajutor, este important să recunoști că ai o problemă și să cauți ghid specializat, de la persoane abilitate în domeniu. Până să se facă intervenții exterioare, încearcă să afli care sunt factorii declansatori, caută alternative mai sănătoase la jocurile de noroc și adoptă practici cât mai puțin dăunătoare. Continuă prin a elimina orice ține de comportament riscant.

Concluzie

 

În concluzie, jocurile de noroc online prezintă riscuri și pot fi sinonime cu consecințe grave. Totul poate duce la dependență, pierderi financiare, fraudă și lipsă de reglementare. Jocurile de noroc cu probleme pot afecta sănătatea mintală și relațiile, în special pentru tineri. Dar nu totul trebuie să fie atât de dramatic, căci totul stă în fiecare dintre noi, care trebuie să știm când să ne oprim sau să căutăm ajutor atunci când avem nevoie.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.