duminică, 19 mai, 2024

Cum au petrecut sătenii din Gălbinași o noapte în frig și întuneric: „A fost mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu”

Cum au petrecut sătenii din Gălbinași o noapte în frig și întuneric: „A fost mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu”

Facebook
Twitter
Email

Sătenii din Gălbinași sunt revoltați după ce au petrecut noaptea trecută în beznă și frig, localitatea nefiind alimentată cu curent din cauza viscolului puternic care a rupt vineri dimineață mai multe cabluri de înaltă tensiune.

Cei mai mulți dintre săteni au renunțat la sobe, întrucât localitatea este branșată la gaze, însă centralele termice nu au funcționat fără energie electrică.

Așa că, cei trecuți de 40 de ani și-au adus aminte de Epoca de Aiur, când deși nopțile le petreceau de multe ori în beznă, oamenii aveau cel puțin căldură de la sobele cu lemne.

Autoritățile locale se plâng că au încercat mai bine de 24 de ore să urgenteze repunerea în funcțiune a rețelei de curent, însă fără rezultat, reprezentanții Electrica fiind de negăsit.

„Ar fi trebuit ca echipele de intervenție să fie pe teren de la primele ore ale dimineții, insă nu se mișca nimic. Astăzi dimineată, cu chiu cu vai, după 28 de ore de așteptare suntem alimentați din nou cu curent. A fost mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu pentru că oamenii n-au avut deloc căldură in case, centralele pe gaz funcționând doar la curent. Oamenii ni s-au plâns de lipsa energiei electrice, dar mai ales de lipsa unor informații privind repunerea în funcțiune a rețelei. Am incercat fără rezultat să aflu detalii despre activitățile echipelor de la Electrica. A fost revoltător ce s-a întâmplat, întrucât avem cazuri delicate și oameni care au nevoi speciale iar nouă nu ne-a spus nimeni”, a precizat primarul comunei Gălbinași, Dumitru Dragomir.

Condițiile meteorologice din dimineața zilei de vineri au lăsat fără curent mai multe sate din Buzău. Au rămas fără energie electrică un număr de 12 sate. Este vorba despre Căldărușanca, Caragele, Gălbinași, Bentu, Amaru, Mânzu, Văcăreasca, Cârligu Mare, Pitulicea și Dulbanu.

Începând de vineri, ora 10.00, județul Buzău se află sub atenționare meteorologică Cod Galben de viscol, valabilă până duminică, la ora 22.00.

 

 

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.