Cum au adus guvernele de dreapta scădere economică, somaj şi săracie: explicaţia, o găsim pe Facebook!

Campania electorală s-a mutat în forţă pe reţelele de socializare iar mesajele postate de candidaţii care aspiră la un fotoliu de parlamentar sunt relevante pentru cei care vor să afle cum a ieşit România din criză.

Social democraţii buzoieni au încercat, miercuri, să le explice buzoienilor chiar pe Facebook principalele cauze care au generat recesiunea cruntă din anul 2009 dar şi politicile aplicate de Guvernul Ponta pentru redresarea economică ce au condus în numai câteva luni la creşterea susţinută a pensiilor şi salariilor.

”Guvernele de dreapta au adus scădere economică, tăieri de pensii și salarii cu minus, somaj, săracie. Bunăstarea trebuie să se regasească in dezvoltarea firmelor românești, în menținerea capitalului autohton în țară și, cel mai important, în buzunarele românilor. În perioada guvernării PSD, am demostrat că putem scădea TVA-ul la 20%, iar la alimente același TVA a fost micșorat la 9%. A fost mereu încurajat mediul de afaceri, am scăzut dividendele de la 16% la 5%, iar CAS-ul a scăzut cu 5%. Pentru prima dată, după foarte multi ani, guvernarea PSD a reușit ca numărul de angajați să depășească numărul de pensionari. Alegerile nu sunt despre bătălia între partide. Alegerile sunt despre români și despre bunăstarea lor. #indrăzneștesăcrezi”, a explicat miercuri, pe Facebook, Sebastian Radu, candidat pentru un fotoliu de deputat în Parlamentul României.

Cea mai tânără speranţă a politicii buzoienie, venită să candideze tot pentru Camera Deputaţilor direct din rândurile tineretului social-democrat, crede că alegătorii pot face foarte uşor diferenţa între demagogi şi politicienii care promit doar prin fapte. Ionela Dobrică a explicat cine sunt de fapt aşa-zişii tehnocraţi care conduc România.

”Dintotdeauna, oamenii s-au împărțit în două categorii: cei buni şi cei mai puțini buni. Pe unii îi iubeşti, alţii merită dispreţul tău sincer. Cum să-i deosebeşti, când răuvoitorii parodiază bunăvoinţa, pungaşii fac pe oneştii şi nepricepuţii îşi pun mască de tehnocraţi?Pare complicat, dar e atât de simplu. Trebuie doar să deschizi ochii. Unii au mărit veniturile românilor cu 25%, alţii le-au tăiat tot cu atât. Unii propun şi votează o creştere a salariilor dascălilor şi medicilor cu 15%, ceilalţi se ascund prin birouri. Faptele le stau în gât, dar gura le e plină de promisiuni. Fapte şi vorbe, buni şi mai puțin buni. Având cu ce să faci comparație, nu mai este atât de greu să faci diferența! În guvernarea Ponta, PSD a crescut salariul minim. Același lucru ni l-am propus și în următorii 4 ani: salariu crescut de la 1250 lei la 1750 lei”, a postat Ionela Dobrică pe Facebook.

P – PSD/stiridebuzau.ro/CUI 11160007

Fii Reporter