sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Cum arată drumul din Carpații de Curbură care ar putea propulsa turismul de pe Valea Slănicului, în județul Buzău

Cum arată drumul din Carpații de Curbură care ar putea propulsa turismul de pe Valea Slănicului, în județul Buzău

Facebook
Twitter
Email

O zonă din Buzău cu potențial turistic uriaș, Plaiul Nucului și Mocearu, este dependentă de o porțiune nemodernizată a drumulu judeţean 203K, ce traversează judeţul Buzău de la est la nord. În comuna Lopatari, pe o lungime de peste 20 kilometri, drumul nu a fost niciodată asfaltat, ci doar balastat.

Din cauza traficului greu, în drum au apărut gropi şi chiar şanţuri care sunt un coşmar pentru traficul auto.

Din Plaiul Nucului, DJ 203K se transformă în drum forestier care se afundă într-o pădure pe care o străbate pe o lungime de aproape 18 kilometri.

Un segment important din traseu se desfăşoară pe culmea muntelui, la peste o mie de metri altitudine, de unde pot fi admirate peisaje unice.

Este de neînţeles pentru mulți localnici cum de nu a investit nimeni până acum în modernizarea infrastructurii rutiere care străbate una dintre cele mai frumoase zone din Carpaţii de Curbură.

De acest drum depinde dezvoltarea multor puncte turistice, între care Focul Viu de la Terca, lacul şi tabăra de sculptură Meledic, grunjul de la Mânzăleşti.

”Aici este Raiul pe pământ. Avem în apropiere un lac superb, Mocearu, pensiuni pe malul său, peisaje unice, la care se ajunge greu. Dacă s-ar moderniza drumul prin pădure, până la Gura Teghii, traseul acesta ar rivaliza cu Transfăgărăşanul”, spune un tânăr din Plaiul Nucului.

În ultima perioadă, s-au înmulțit postările pe rețelele de socializare prin care localnicii încearcă să atragă atenția administrației județene asupra potențialului pe care îl generează acest obiectiv de infrastructură.

„Mare minune! Drumul Gura Teghii-Lopatari a fost reparat, e ca-n palmă. Am făcut 15 minute până la intersecția cu drumul de la Bratilești, 2 ore 40 minute Brașov –Lopatari”, a scris Iana Costi, un localnic care a postat un scurt filmuleț care surprinde porțiuni din acest drum.

„Este o zona turistică super !!! Merita făcut acel drum ff bine! Cum l-or fi clasificat DJ dacă 25km n-au fost niciodată asfaltați?!”, a scris și Eugeniu Ilie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.