miercuri, 24 aprilie, 2024

Cum a rezistat o pensionară din Buzău într-o secție cu bolnavi COVID, fără echipament de protecție

Cum a rezistat o pensionară din Buzău într-o secție cu bolnavi COVID, fără echipament de protecție

Facebook
Twitter
Email

Eficiența vaccinului anti-COVID, testată de nevoie de o pensionară. O buzoiancă de 71 de ani a dovedit că are o imunitate ieșită din comun la coronavirus. Femeia a petrecut peste două săptămâni în mediu spitalicesc, pentru a-și îngriji băiatul cu sindrom Down, depistat cu COVID-19.

Maria Petcu fost internată în Spitalul Județean din Buzău, pentru a-și îngriji fiul care suferise o intervenție chirurgicală. La scurt timp după operație, pacientul a mai suferit o lovitură, fiind depistat pozitiv cu noul coronavirus.

După câteva zile, cei doi, pacientul de 40 de ani și mama sa, au fost transferați la secția de pneumologie Gârlași, care funcționează și ca unitate pentru tratarea pacienților cu COVID-19.

Pentru că suferă de o boală cronică, mama sa a cerut în mod insistent să rămână ca îngrijitor la căpătâiul fiului. Femeia a fost sfătuită să-și lase băiatul în grija cadrelor medicale, întrucât nu putea fi evaluat riscul de a contracta noul coronavirus.

Femeia a precizat cadrelor medicale că este vaccinată cu serul de la Pfizer însă mulți nu credeau că pensionara poate rămâne imună la boală, în condițiile în care era nevoită să stea într-o rezervă alături de fiul bolnav de COVID-19.

Cadrele medicale erau de părere că posibilitatea de a dezvolta simptome de coronavirus era extrem de mare, pe secții fiind internate cazurile moderate și chiar grave de COVID-19.

Mama a refuzat să-și abandoneze băiatul, știind că bolile asociate ale fiului îi pot provoca suferințe mari, în lipsa sa.

Surpriza a venit la căteva zile de la internarea la Secția Boli Infecțioase, când cadrele medicale au vrut să evalueze starea de sănătate a femeii care a petrecut atâta timp, fără echipament de protecție, printre bolnavii de COVID-19. Toate testele au ieșit negative.

Surpriza a venit la căteva zile de la internarea de la Gârlași, când cadrele medicale au vrut să evalueze starea de sănătate a femeii care a petrecut atâta timp printre bolnavii de Covid-19.

”Am avut o străngere de inimă când am aflat că mama își dorește să stea alături de fratele meu, în acel mediu cu viremie ridicată, însă am sperat că totuși va fi protejată de vaccin. S-a dovedit că am avut dreptate, deși nimeni nu spera să fie atât de eficient vaccinul. Cadrele medicale care cunosc cazul nostru sunt entuziamate la propriu, mai ales de când au văzut că vaccinul chiar funcționează”, a declarat fiica pensionarei.

Conform medicilor buzoieni, cazul pensionarei din Buzău ar fi prima expunere voluntară la COVID-19 după vaccinare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.