marți, 23 aprilie, 2024

Cum a reacționat un buzoian când a găsit cadavrul mumificat al unei necunoscute în cavoul său

Cum a reacționat un buzoian când a găsit cadavrul mumificat al unei necunoscute în cavoul său

Facebook
Twitter
Email

Criminaliștii buzoieni au fost puși în alertă, zilele trecute, de un apel la 112 care anunța existența unui cadavru mumificat într-o criptă din cimitirul Dumbrava, așezat pe o masă și acoperit doar cu un cearșaf. Fusese descoperit de unul dintre proprietarii cavoului, vineri după-amiază, după ce a deschis lacătul incintei mortuare cu gândul să facă ordine.

Polițiștii au început imediat o anchetă, întrucât indiciile arătau o posibilă profanare de morminte. Au aflat că trupul mumificat aparține unei femei care a murit în urmă cu aproape trei decenii și că locul ei nu era în cripta în care a fost găsită.

Polițiștii de la investigații criminale au căutat, în prima fază, cavourile în care s-au făcut recent înmormântări. Între timp, cadavrul femeii a fost ridicat din cimitir și transportat la morga Serviciului de Medicină Legală pentru a fi examinat.

IMG_20200127_112202

Luați la întrebări, groparii din Dumbrava și-au amintit că fuseseră plătiți, în urmă cu mai multe luni, să mute un cadavru dintr-un cavou în altul, la cererea aparținătorilor.

Polițiștii au aflat ulterior că trupul femeii a ajuns în cripta în care a fost găsită, la cererea unuia dintre proprietarii incintei mortuare.

Acesta le-a spus anchetatorilor că a obținut în toamna anului trecut toate aprobările necesare deshumării rudei care a murit la începutul anilor ’90, demers care trebuia să includă depunerea într-o alt criptă, într-o nișă ce trebuia închisă cu zid. Cadavrul a fost abandonat însă pe o masă, în mijlocul cavoului.

IMG_20200127_112225

Cel care a solicitat mutarea cadavrului a omis să-și anunțe și celelalte rude cu drepturi asupra locului de veci, astfel ajungându-se la situația de a fi alertată poliția și de a ”plimba” corpul mumificat între cimitir și Serviciul de Medicină Legală. Ancheta este în desfășurare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton