Cum a fost răsplătit un puști care și-a vândut cei trei iezi pentru ca părinții să poată repara casa

Un băiat de 10 ani, din Vernești, a avut parte de o surpriză din partea polițiștilor, care, în iarnă, au ajutat la construirea unei căsuțe pentru familia lui. În Săptămâna Mare, Ștefănuț a primit în dar un ied, drept răsplată pentru un gest pe care l-a făcut acum câteva luni pentru a-și ajuta familia.

Vizita unor polițiști a fost motiv de bucurie pentru familia Moise, din satul Cândești, comuna Vernești.

Oamenii în uniformă au sosit cu pachete pline cu alimente și alte cadouri, iar șeful Poliției Animalelor din Buzău a avut un cadou special pentru cel mai mare dintre cei patru copii ai familiei vizitate: o ieduță pe nume Caramelle.

”Miercuri dimineață, premergător Sărbătorii Pascale, polițiștii au deschis agenda în căutare de oameni dragi, buzoieni pe care i-am întâlnit în activitățile noastre de-a lungul timpului. Așa ne-am reamintit de Ștefanuț, cel mai mare dintre patru frați ai unei familii din Vernești. L-am cunoscut în iarnă, înainte de Crăciun, când i-am ajutat familia la amenajarea unui cămin mai călduros, o casă de locuit. Așa am aflat atunci de pasiunea sa: animalele”, transmit polițiștii buzoieni.

Familia copilului este cunoscută în rândul polițiștilor încă din luna decembrie a anului trecut, când aceștia au oferit ajutor pentru renovarea casei. Atunci, Ștefănuț a vândut cei trei ieduți pe care îi îngrijea pentru a cumpăra varul necesar la curățenie.

”În Ajunul Crăciunului, casa era aproape gata de locuit. Mai trebuia văruită, așa că Ștefănuț nu a stat pe gânduri și, pentru binele familiei, a vândut ieduții pe care îi avea, pentru a cumpăra var. Noi, polițiștii buzoieni, am prins acest detaliu și am promis că lucrurile nu vor rămâne așa. Defect profesional, suntem atenți la detalii”, este mesajul polițiștilor.

Ștefănuț, noul stăpân al ieduței Caramelle, a primit și o diplomă din partea polițiștilor, pentru dragostea pe care o poartă pentru animale. Cadoul din partea oamenilor legii a fost binevenit pentru întreaga familie. Surprins plăcut, Ștefănuț a promis că va avea grijă de ieduță.

Cazul familiei Moise a intrat în atenția reprezentanților Biroului de Relații Publice al IPJ Buzău după ce neajunsurile cu care se confruntă această familie au fost expuse într-un reportaj la un post local de televiziune.

Fii Reporter