vineri, 26 aprilie, 2024

Cultivatorii de pepeni din Pogoanele au dat lovitura

Cultivatorii de pepeni din Pogoanele au dat lovitura

Facebook
Twitter
Email

Agricultorii din Pogoanele au dat lovitura în vara anului curent cu o cultură care în ultimii ani le-a generat numai probleme. Paradoxal, deși a fost o secetă cumplită, tocmai condițile meteo extreme au favorizat producătorii de pepeni din Pogoanele.

Dacă în alte părți, producția de pepeni a fost distrusă  de secetă, la Pogoanele, județul Buzău, sunt zone care déjà anunță producții neașteptate pentru o vară capricioasă.

O spun agricultorii cu experientă dar și autoritățile locale care s-au confruntat cu o perioadă de secetă extremă, care a distrus deja culturile de grâu și porumb în unele locuri chiar în proporție de 90 la sută.

„Este o adevărată minune ce s-a întâmplat la noi. Și asta penrru că mulți producători au irigat culturile prin foraje și nu au depins de ploi. Aproape toți au beneficiat de prețutile mari la pepeni, la care sincer nimeni nu se aștepta. Față de anii trecuți agricultorii n-au mai avut nici  probleme cu desfacerea, pepenii fiind puțini în țară și la mare căutare”, ne-a declarat secretarul orașului Pogoanele, Adrian Cotruță.

Unii dintre agricultorii din Pogoanele au hotărât să-și mărească exploatațiile agricole, după încasarea unui profit substanțial din culturile de pepeni.

„Nici dăunătorii nu ne-au făcut probleme anul acesta însă mulți s-au descurajat anul trecut și n-au mai pus pepeni. Cei care au cultivat pepeni au avut un profit bunicel vara aceasta și și-au mai cumpărat terenuri”, ne-a declarat Vasile Stan, agricultor.

În vara anului trecut, România a importat masiv pepeni din țări ca Grecia, Olanda, Germania şi Turcia.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.