Cristinel Romanescu a demisionat din conducerea PNL Buzău, după eșecul în alegeri: ”Îmi asum integral această neîmplinire”

Deputatul Cristinel Romanescu și-a anunnțat demisia din funcția de președinte al Organziației Județene a PNL Buzău. Este o măsură solicitată chiar de către președintele PNL, Ludovic Orban.

Miercuri, în cadrul ședinței Biroului Permanent Național al PNL, Orban le-a cerut tuturor șefilor de organizații liberale, cu procent sub 27 la sută la alegerile locale, să facă un pas în spate.

Deputatul Cristi Romanescu și-a anunțat pe Facebook demisia din partid, asumându-și eșecul înregistrat la alegerile locale de filiala pe care a condus-o, la Buzău, timp de 3 ani și 4 luni.

“Alegerile locale din septembrie 2020 sunt un obiectiv ratat pentru PNL Buzău. Îmi asum integral această neîmplinire. În consecință, am hotărât să-mi dau demisia de onoare din funcția de președinte al filialei. (…) Am reușit, printre altele, să obținem un scor istoric pentru candidatul nostru la alegerile prezidențiale, un scor bun la europarlamentare și avem acum filiale și candidați proprii în toate localitățile. Practic, am reconstruit organizația dupa ce fusese decimată de efectele ordonanței traseismului politic 55 din 2014 dată de PSD”, a transmis președinte PNL Buzău, Cristinel Romanescu.

Acesta a precizat că va continua alături de Partidul Național Liberal și va susține organizatia locală cu toată energia și experiența sa politică. ”Multumesc echipei PNL Buzău pe care am avut bucuria si onoarea să o conduc acești ani și multumesc buzoienilor care au avut incredere în noi!”, a mai spus Romanescu.

La Buzău, PNL a obținut un scor sub așteptări: 16,38 la sută. Candidatul liberal la Primăria municipiului, medicul Adrian Zoican, a obținut de zece ori mai puține voturi decât social-democratul Constantin Toma. Alegerile au fost pierdute și la Râmnicu Sărat, dar și în cele trei orașe, Nehoiu, Pătârlagele și Pogoanele.

Candidatul Cristinel Romanescu pentru șefia Consiliul Județean a luat peste scorul partidului cu câteva procente, dar de trei ori mai puțin decât candidatul PSD, Petre Emanoil Neagu. Zece primării comunale au fost câștigate de candidați PNL.

Tot miercuri, şi-au mai anunţat demisia șefii organizațiilor PNL din județele Bacău, Hunedoara, Timiş, Satu Mare, Brăila şi Ialomiţa.

Preşedintele PNL Ludovic Orban i-a muştruluit pe liderii din teritoriu care au scos rezultate slabe la alegerile locale. Potrivit surselor Adevărul, premierul a spus că nu e mulţumit de rezultatul scrutinului, chiar dacă PNL a reuşit un scor istoric.

”Sunt nemulţumit de rezultatul alegerilor, nu ne-am atins scorul din sondaje. În unele localităţi am fost varza ca organizare în ziua alegerilor. Preşedinţii de organizaţii care nu au facut performanţa îşi vor da demisia”, a spus Ludovic Orban în şedinţa conducerii PNL care a început la ora 10.00.

Fii Reporter