miercuri, 22 mai, 2024

Cristina Ivan a pornit un proiect social pentru buzoieni

Cristina Ivan a pornit un proiect social pentru buzoieni

Facebook
Twitter
Email

Cristina Ivan este antreprenor, fotograf amator, iubitoare de animale și de natură. Cristina este fondatoarea Experiențe Buzău, un proiect social care încearcă să dezvolte comunitatea rurală buzoiană prin fotografie.

Practic, prin acest proiect, trei participanți vor învăța tehnică fotografică de la un trainer profesionist, având la dispoziție toate resursele pentru a face o reconversie profesională după ani de muncă necalificată.

Povestea Cristinei în acest proiect a început de la pasiunea pentru fotografie pe care a îmbinat-o cu cea pentru drumeții. A descoperit județul Buzău la pas, iar fiecare plimbare a devenit o sursă de inspirație.

Aș putea fi mai mult decât spectator în comunitatea din care fac parte deja”

 Pe lângă locurile nemaipomenite pe care le-a descoperit, Cristina s-a apropiat și de oamenii locului și a început să se întrebe cum ar putea să ajute la dezvoltarea comunității. Așa a apărut Experiente Buzau. Cristina își dorește ca locuitorii acestei zone să fie încurajați să își trăiască pasiunile și să experimenteze lucruri noi și crede că producătorii locali merită mai multă vizibilitate și suport din partea autorităților.

Prin acest proiect inedit caută să ofere oportunitatea de a-și explora latura creativă unor oameni care n-au avut șansa să aibă resursele necesare pentru astfel de activități. Mai mult, Experiențe Buzău oferă o alternativă de venit suplimentar sau permanent prin cursurile de formare în fotografie. Împreună cu fotograful Matei Buța, participanții la acest proiect învață primii pași în fotografie cu scopul de a se reinventa profesional. Care e subiectul fotografiilor? Buzău, desigur. Alina, Dana și Cornelia spun prin fotografiile lor povestea unui Buzău diferit și gata să se dezvolte.

Cristina Ivan alege să se implice în comunitatea din care face parte prin inițierea acestui proiect și primește cu bucurie orice sprijin de a face cât mai cunoscută această regiune plină de peisaje și povești interesante.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură