vineri, 29 martie, 2024

Cresc șansele de realizare a centurii de est a Buzăului. Proiectul va fi dezbătut în biroul ministrului Apelor și Pădurilor

Cresc șansele de realizare a centurii de est a Buzăului. Proiectul va fi dezbătut în biroul ministrului Apelor și Pădurilor

Facebook
Twitter
Email

Tema amenajării centurii de est a municipiului Buzău va fi dezbătută în biroul ministrului Apelor și Pădurilor, unde buzoianca Adriana Petcu vrea să-i aducă la aceeași masă pe juriștii Primăriei și ai Direcției Apelor, împreună cu experți în domeniu, astfel încât să fie găsită o soluție.

Digul se află în patrimoniul public al statului, administrat de Direcția Apelor Buzău – Ialomița, iar coronamentul digului constituie, pe circa trei kilometri lungime, între podul Mărăcineni şi podul Vadu Paşii, infrastructură pentru şoseaua de centură de est a municipiului Buzău, care este în administrarea Primăriei.

Municipalitatea nu asfaltează drumul de peste dig întrucât acesta nu-i aparține și nu primește acordul Ministerului Apelor, prin administratorul zonal al obiectivului. La rândul său, Ministerul Apelor și Pădurilor nu dă aprobare deoarece digul e fisurat și trebuie reparat mai întâi.

„Sunt probleme pentru că există, pe de o parte, proiectul de refacere a digului și proiectul de realizare a centurii de est a municipiului. Experții nu se înțeleg între ei. Ce pot să vă promit eu e că o să organizez o ședință la care o să-i pun față în față. În maximum două luni voi veni în fața dumneavoatră cu un răspuns la această problemă ridicată”, a declarat Adriana Petcu, ministrul Apelor și Pădurilor.

Traficul din ce în ce mai aglomerat a determinat municipalitatea buzoiană să lanseze în 2007 proiectul de construire a unui drum ocolitor care să lege între ele ieşirile din oraş spre Focşani şi Brăila. Conform proiectului, jumătate din şoseaua de centură ar trebui amenajată pe vechiul drum de pe digul râului Buzău, dintre podurile Mărăcineni şi Vadu Paşii, iar cealaltă jumătate, de aproximativ doi kilometri lugime, pe drumul comunal 15, pe care municipalitatea a apucat să-l treacă în administrarea Companiei de Drumuri Naţionale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.