marți, 30 mai, 2023

COVID-19 lovește la vârful PSD Buzău. Ministrul Lucian Romașcanu a ratat un concert organizat de Ziua Culturii

COVID-19 lovește la vârful PSD Buzău. Ministrul Lucian Romașcanu a ratat un concert organizat de Ziua Culturii

Facebook
Twitter
Email

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a lipsit joi, 13 ianuarie, de la un concert organizat la Buzău pentru că a fost diagnosticat cu COVID-19. Informația a fost confirmată pe Facebook, joi seară, de președintele interimar al PSD Buzău. Şi preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a fost diagnosticat cu COVID-19.

Joi seară, Lucian Romașcanu trebuia să participe la concertul susţinut la Buzău de Orchestra Metropolitană Bucureşti, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, alături de Paula Seling, unde, conform programului evenimentului, ar fi urmat să rostească o alocuţiune, în calitate de ministru al Culturii.

Inițial, absenţa ministrului a fost explicată de colegii de partid, unii dintre ei prezenţi la concert, prin faptul că acesta are o formă uşoară de COVID-19. Ulterior, informația a fost confirmată de ministrul culturii.

”După revenirea dintr-un scurt concediu, în vederea reluării activităţilor curente am făcut un test RT-PCR care s-a dovedit a fi… pozitiv. Sigur că m-am izolat imediat urmând un regim de tele-muncă până luni, când expiră carantina legală. Am mai avut un episod de Covid19 în noiembrie 2020, sunt vaccinat cu două doze, m-am protejat rezonabil, totuşi Omicron se descurcă mai bine…Simptomele sunt minime, analizele OK, abia aştept întoarcerea între colegi. Ceea ce regret nespus este că am ratat una dintre cele mai frumoase, dacă nu cea mai frumoasă săptămână din anul unui ministru, săptămâna ce cuprinde Ziua Culturii Naţionale”, a scris Lucian Romașcanu pe Facebook.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a fost diagnosticat cu COVID-19, fără a exista vreo legătură între cele două cazuri.

Acesta prezintă o formă ușoară a bolii și se află în izolare la domiciliu, conform deciziei Direcției de Sănătate Publică. El va rămâne izolat timp de o săptămână, fiind vaccinat anti COVID. De altfel, Petre Emanoil Neagu a lipsit de la ședința extraordinară a Consiliului Județean de miercuri.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Cum să câștigi la un cazinou online?

Te-ai săturat să pierzi bani în cazinourile online? Cu atât de multe jocuri și strategii, cum îți poți spori oportunitățile de a ieși învingător? Jocurile câștigătoare oferă o experiență palpitantă,