duminică, 25 februarie, 2024

Covid-19: Buzăul depășește pragul de 500 de îmbolnăviri raportate într-o singură zi

Covid-19: Buzăul depășește pragul de 500 de îmbolnăviri raportate într-o singură zi

Facebook
Twitter
Email

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău s-au inregistrat 505 cazuri noi de infectare si trei cazuri de reinfectare cu noul coronavirus. Pacientii au vârste cuprinse între o lună și 91 de ani.

De la începutul pandemiei, 19.958 de buzoieni au fost confirmați pozitiv Covid-19 și au decedat 611 persoane

Pentru a face față valului de internări, un nou spital din judeţul Buzău este transformat în spital suport Covid.

Marţi, Ministerul Sănătăţii a aprobat solicitarea făcută de autorităţile judeţene pentru a transforma spitalul de la Smeeni în unitate suport Covid-19 pentru a putea trata în continuare pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, având în vedere că celelalte spitale sunt aglomerate şi medicii nu mai fac faţă unui număr atât de mare de pacienţi.

În spital vor fi amenajate 35 de paturi pentru bolnavii care vor fi transferaţi la Smeeni. Aici vor fi trataţi pacienţii cu forme uşoare şi medii de boală, la fel ca şi în cazul spitalului de la Nehoiu.

De asemenea, şi spitalul CFR din Buzău, secţie exterioară a Spitalului Căi Ferate Galaţi ar putea deveni unitate suport Covid.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.