sâmbătă, 9 decembrie, 2023

Copil dintr-o familie de romi din Buzău, adus la Urgențe cu răni grave la cap și abdomen. Autoritățile cred că micuțul a fost maltratat

Copil dintr-o familie de romi din Buzău, adus la Urgențe cu răni grave la cap și abdomen. Autoritățile cred că micuțul a fost maltratat

Facebook
Twitter
Email
Poliția din Buzău și Direcția pentru Protecția Copilului au început anchete în cazul unui copil care a ajuns la spital în stare gravă, cu răni produse cel mai probabil în urma unor bătăi. Avea leziuni la nivelul capului şi în zona abdominală şi a intrat în stop cardio-respirator. Medicii din Buzău l-au resuscitat şi au reuşit să îl stabilizeze, însă au decis să îl trimită de urgenţă la un spital din București.

Copilul în vârstă de 3 ani şi 3 luni, dintr-o familie de romi din Buzău, a ajuns sâmbătă în stare gravă la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Deși părinții au declarat că băiețelul a căzut în urmă cu peste o săptămână de pe fundația casei pe care o au în construcție, în municipiul Buzău, medicii au decis să anunțe autoritățile, pentru că micuțul părea a fi victima unor agresiuni.
 
Părinții le-a mai spus cadrelor medicale că fiul lor, nesupravegheat, ar fi căzut din nou, vineri, pe niște scări. La început, micuțul nu ar fi acuzat nicio durere care să-i alarmeze pe părinți, ci abia sâmbătă noapte, atunci când au decis să-l ducă la Urgențe. Acesta a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Buzău, de unde medicii au decis să-l transfere la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, unde copilul a fost stabilizat.
 
Acum, Poliția și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău au început propriile anchete și iau în calcul mai multe variante. Până în prezent, autorităţile nu au putut stabili dacă micuţul a fost agresat de părinţi ori dacă el a căzut de pe scări, aşa cum susţin rudele lui. Concluzii în acest caz urmează a fi trase după ce medicii vor stabili clar proveniența rănilor de pe corpul copilului. 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.