sâmbătă, 18 mai, 2024

Cooperare româno-italiană pentru depistarea unor proxeneţi. Printre ei se află şi buzoieni

Cooperare româno-italiană pentru depistarea unor proxeneţi. Printre ei se află şi buzoieni

Facebook
Twitter
Email

Opt persoane din judeţele Buzău, Suceava, Dolj, Olt, Constanţa şi Brăila, pe numele cărora autorităţile italiene au emis mandate europene de arestare pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism, au fost depistaţi de poliţiştii români de investigaţii criminale. La data de 19 iulie, în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., poliţiştii de investigaţii criminale au depistat opt persoane, cu vârste între 25 şi 33 de ani, din judeţele Buzău, Suceava, Dolj, Olt, Constanţa şi Brăila, urmărite internaţional.

Faţă de acestea, autorităţile judiciare italiene au emis, la data de 5 iulie, mandate europene de arestare pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

În fapt, cei în cauză sunt suspectaţi de poliţiştii din Torino – Italia că, în perioada martie – decembrie 2010, ar fi racolat şi exploatat sexual în Italia, mai multe tinere, punându-le la dispoziţie locuinţe şi asigurându-le transportul spre locurile în care se prostituau.

Acţiunea desfăşurată de poliţiştii români a fost efectuată concomitent cu cea din Italia, gruparea având membrii şi pe teritoriul acestei ţări.

Urmăriţii internaţional au fost prezentaţi magistraţilor de la curţile de apel competente, în vederea punerii în executare a mandatelor europene de arestare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.