miercuri, 1 mai, 2024

Continuă modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Buzău

Continuă modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Buzău

Facebook
Twitter
Email

Compania de Apă Buzău are în derulare, în această perioadă, cea mai mare investiţie de după Revoluție în infrastructura de apă şi apă uzată din judeţul Buzău. 300 de milioane de euro, în cea mai mare parte bani europeni, sunt investiți în modernizarea infrastructurii de apă și canalizare în municipiile Buzău și Rm. Sărat, precum și în alte 21 de comune și orașe.

Astăzi, la sediul Primăriei Buzău s-a parafat contractul de lucrări cu nr. 8 din cadrul acestui mega-proiect. Compania de Apă Buzău a semnat contractul cu asocierea Concas SA – Cornell’s Floor SRL – Hidronic SRL și Romoil 2003 SRL, pentru execuţie de rețele de alimentare cu apă în orașul Nehoiu și în comunele Vernești, Cislău, Cernătești, Merei, Viperești, Mânzălești, Lopătari și Calvini.

Contractul semnat astăzi prevede executarea de lucrări pentru extinderi şi reabilitări ale sistemelor de distribuţie a apei potabile, precum şi amenajarea de staţii de pompare noi. În ce priveşte sectorul Ape uzate, sunt programate lucrări pentru extinderi ale reţelelor de canalizare existente, precum şi implementarea de elemente tehnice noi, cum ar fi înfiinţare de reţea colectoare, amenajare de staţii de pompare a apei uzate sau montarea de conducte de refulare.

Valoarea contractului este de 112,63 milioane de lei, fără TVA. Durata de execuție este de 913 zile, iar perioada de garanție este de 36 luni.

Potrivit conducerii Companiei de apă Buzău, una dintre țintele propuse – prin derularea acestor investiții masive – este reducerea prețului apei potabile atât în municipiul Buzău, cât și în celelalte localități unde societatea asigură furnizarea apei potabile.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.