miercuri, 24 aprilie, 2024

Consumator de etnobotanice prins la volanul unei mașini pe raza județului Buzău

Consumator de etnobotanice prins la volanul unei mașini pe raza județului Buzău

Facebook
Twitter
Email

Un tânăr din Ploiești s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influența unor substanțe psihoactive. Amețit de etnobotanice, acesta părăsise carosabilul și aștepta în mașină să-și revină din starea în care intrase după consumul substanțelor.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Pogoanele au fost sesizaţi despre prezenţa unui autovehicul în afara părţii carosabile, între localităţile Bâlhacu şi C.A. Rosetti.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat conducătorul autoturismului, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Ploieşti, care nu era coerent în vorbire şi nu-şi putea menţine echilibrul.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, ce a indicat că nu se afla sub influenţa alcoolului, iar ulterior, fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice, a reieşit că se afla sub influenţa altor substanţe.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui autovehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive”.

În ultimile 24 de ore, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi la nivelul întregului judeţ în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat două infracțiuni și au aplicat 155 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 38 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 34 pentru alte abateri în trafic.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 21 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor, nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi efectuarea unor depăşiri neregulamentare.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 46.000 de lei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.